Tuesday, June 14, 2016

Wajah Baru

Wordless Tuesday..


Bismillah..

Assalamualaikum..

Sudah ku tukar 'wajah' blog ini..


Santai? Feminin? Oh, entah, belasah je..

Tak boleh handle, tetap pink. (erkk aku tak minat pink, tapi ... emm entahlah.. ^-^)



Salam 9 Ramadhan..

Moga setiap amal ibadah kita diterima Allah.

Aamiin..

Thursday, June 9, 2016

Hilang

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum...

Lama tak jengah blog, baru dan nak reply komen (maaf kalau ada komen yang saya tak perasan dah reply ke belum, tapi rasanya semua dah reply)
Terima kasih buat sesiapa jua yang sudi jalan-jalan singgah dekat blog ni..
Aduhai, tahun ini memang sangat pasif la saya..
Ini baru entri kedua untuk tahun 2016..

Itu yang  ada entri tu, ada kata ganti nama diri kejap 'aku' kejap kang 'saya'..
Alah, belasah je lah kan, asalkan saya selesa.. ngeh3..
Ni pun saya tulis entri baru ni, bajetlah macam ada orang nak baca..
Hahaha..

Alhamdulillah, dah masuk bulan ramadhan..
Ahlan wa sahlan ya Ramadhan..

Ramadhan kareem (korang jawab 'Allahuakram' ye)
Ramadhan yang mulia, namun Allah Maha Mulia... 

Actually, this week saya banyak terima cerita yang eh 'shocked' kejap jantung.
Cuba untuk bertenang, tapi fikiran tetap terganggu..

Pendek kata, susah hati sebenarnya.
Tak tahu rasa nak nangis ke, nak senyum ke, nak mengeluh ke..
Tapi memang susah hati sangat..




Dugaan awal bulan ramadhan..
Selalu pujuk hati sendiri, 

1) andai kita rasa susah, ada orang lain yang jauh lebih susah dari kita.

2) andai aturan Allah sudah begitu, lalu siapa kita untuk mengelak.

3) Allah is the best planner. Dia tahu apa yang terbaik untuk kita.

Letakkan kepercayaan sepenuhnya pada Allah..
This situation is very hard for me at this moment, in this year..
Terbang kejap semangat saya..

Punyalah susah hati, sampai tulis dalam diari..
Hurm bukan diari pun, saya tulis dalam buku rahsia saya..
Tapi bukan shoot pada masalah pun, ayatnya haruslah berbunga..
Bukan apa, buku ni tak ada kunci, ke kod rahsia, so orang boleh baca sesuka hati..
Takut kang tertinggal dekat mana-mana, habis rahsia pun dah tak jadi rahsia..

Saya mengharapkan doa yang terbaik dari kalian yang baca entri ini..
Doakan yang terbaik untuk saya..


" Wahai hati yang rawan, sabarlah.. Allah uji tanda sayang.. Allah uji tanda cinta.. Allah uji kerana menurut kemampuanmu.. Letakkan sepenuh pergantungan, hanya kepada Dia...

Sandarkan segalanya pada Allah, walau sesulit mana ujian, insya Allah, ia pasti dipermudahkan... Kuncinya, sabar, doa, tawakal. Usahalah sebaik mungkin... "

" Ampunkan kami ya Allah, jika kami angkuh dalam berkata-kata sama ada kami sedar ataupun tidak.."

9 Jun 2016
8.45 am

~ ia sekadar luahan.. but still bukan menceritakan apa yang saya rasa sebenarnya.. 

terima kasih sudi baca entri pendek ini.

terima kasih atas perhatian, mohon maaf sebarang kekurangan.

Semoga Allah terima segala amal ibadah kita hari ini.
Jaga diri, jaga iman, jaga solat.
Panjang umur, saya tulis lagi entri baru.

+ nak tulis entri pasal nak diet sekarang, tapi selalu kalah je.. haha.. +

~ Norzayani Bt. Norhamshah ~
9 Jun 2016