Posts

Showing posts from March, 2013

Izz Zhufira Aisyah

Image
Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum w.b.t...

Ehe seperti yang dikatakan pagi tadi,entri baru menyusul...
Alhamdulillah,diberi kesempatan...
Ahem,tajuk entri nama orang...

Siapakah gerangan Izz Zhufira Aisyah itu?

Eh chop! Chop!
Lupa nak habaq pada hangpa,kakak cek selamat melahirkan baby girl jam 11.28pagi tadi...em apa tarikh hari ni 21.03.2013? (cantiklah tarikh,jelous iuolss)

Baby girl itu seberat 3.2kg...
Selamat dilahirkan di Hospital Sg.Buloh...
Tomey bambam! Geram!

Aku tanya kat kakak aku,"sape name baby weh?"

"ahhhaaa mana boleh! rahsia!"
Stress je aku...

Pujuk punya pujuk,aku kata kat kakak aku,"bhai tolong r weh,tolong r bgtau,aku nak letak dlm blog okeh?"
Sekali dia bagitau "Izz Zhufira Aisyah"...

Hahaha jauh sangat dengan sangkaan aku,"Iman Syahirah"...

Ouh tak apa,erm tapi sebenarnya,nama ni tak confirm lagi...
Nak kena bincang dengan husband dia katanyaaa...

Jejadinya selagi belum buat surat beranak,selagi itulah …

Jatuh Cinta...

Image
Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum...Selamat berpagian dan salam sejahtera...Ewah dah macam nk bagi speech pulak pagi ni...
Dan ya,setelah sekian lama tak letak entri baru...sesungguhnya rindu pada blog picisan ini sungguhlah menggebu...adui ayat jiwa2...(tau lah tajuk entri begitu...)Ahem sebenarnya tak terfikir pulak nak update hari ni,selalunya banyak benda nak post,tapi kerap tangguh,tangguh dan tangguh...walauweiii tahap malas bertubi-tubi menyerang...eheee...Ahem tajuk entri 'Jatuh Cinta' katanya...Dengan siapa?Bila?Bagaimana?Kenapa?Oke pada aku simple je,jatuh cinta tu subjektif,iaitu terpulang pada penaklukan pemikiran korang masing2...Aku update 'Jatuh Cinta' punya entri,punya status,punya tweet,bukanlah semestinya bererti aku sedang dilamun cinta sebagaimana kotak pemikiran anak2 muda zaman sekarang...(Iya dik,akak ni kuno gila!Bercinta?Erk akak rasa,awak2 lagi terror bercinta dari akak kot...)
Kerana kisah cinta akak dolu2,ada 2hari,4hari,3bulan dan…