Posts

Showing posts from October, 2015

Brownies Untuk Ayah

Image
Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum w.b.t...

Erm terajin sikit nak up entry baru, tapi entry bukan panjang manjang kertas kajang.
Entri simple je sekejap-sekejap.

Btw, kengkawan yang dihormati lagi disayangi sekalian, memandangkan cuaca belum lagi pulih, dan masih berjerebu, harapnya kengkawan semua menjaga kesihatan dengan baik...

Orait, memandangkan semalam [ 18 Oktober ] adalah tarikh ulangtahun kelahiran ayah saya yang ke 59, maka dengan penuh rasa cinta kasih sayang, saya telah membuat sebuah (ehh sebuah ke penjodoh bilangannya ni?!) eh gasaklah kan... saya telahpun membuat sebuah brownies untuk ayah.. heee amende rasa penjodoh bilangan tak kena ni? adoii..

Sebenarnya kami semua mungkin inginkan kelainan dari kek, jadi semalam ayah tak potong kek.
Ayah potong brownies yang telah siap dipotong. (Hehehe...)

Memandangkan entry ini pendek sahaja, jadi kita belanja gambar je, resepi nanti, tunggu next entry tau... (hahhh yani! bebajet ada orang nak bukak blog kau ni selalu lah…

Selfnote...

Image
Jodoh itu apa?
Jodoh itu walau kau mengelak sampai ke hujung dunia sekalipun, kau tetap akan saling berjumpa.
Jodoh itu apabila kau suka dekat seseorang, tapi kalau seseorang itu tak minat, kau baik macam mana pun dia tak pandang. Please, move on.
Jodoh itu bilamana kau sedang berusaha mencari, tapi masih tidak berjumpa. Masih belum dipertemukan.
Simple je.
Tak payah fikir banyak-banyak.
Yang penting kau dah usaha, kau tahu usaha yang bagaimana.
Tapi bukan usaha yang boleh mengundang murka Allah, ok? 
 Insya Allah, kalau tak jumpa kat dunia, kat akhirat nanti jumpa lah. Sabar. Itu kuncinya.
Kau fikir apa ni? Target kau apa dalam hidup kau?
Berjaya? Kaya? Bahagia?
Apa jua yang kau targetkan, nak berjaya, kaya, bahagia, biarlah kerana Allah. Bukan kerana kepuasan diri kau sendiri. Kalau tak, ruginya. Rugi sangat...
Dan…
Semak balik please, kau hidup untuk apa? Kerana apa?
Apa pun jawapan kau, dalam skema jawapan, jawapannya hanya satu dan takkan berubah.
Nak tahu apa?
Kau hidup kerana …

'Percutian Berjerebu' 3 Hari 2 Malam [ Begin & End With Smile SukSelangor ]

Image
Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum w.b.t...


Aduhai, sesungguhnya sangat lama tak mengarang entri baru.
Entah kenapa, tahun ni rasanya memang malas gegilas nak update blog.
Ish...ishhh.. (Eehhhh, panjang pulak title entri nihh... mihmihmih...)

Tapi tak apa kot kan, memandangkan blog ini sekadar sesuka hati bukan sebab ada ramai yang nak tunggu entri baru ke apa kan dari saya... (heeee mood perasan telah di aktifkan, haha!)

Adui, tepu otak nak mulakan ayat pertama.

Memandangkan sekarang ini keadaan udara dan persekitaran agak membimbangkan, jadi, sudilah kiranya anda-anda, menjaga kesihatan masing-masing.
Kita mohon supaya Allah lindungi semua sekali. Apa-apa yang kita dapat ni, semua pun ada hikmah.
Jadilah seorang yang berfikiran positif, sangka baik dengan Allah.
Insya Allah, everything will be okay.


Walaupun jerebu melanda, kami tidak dikecualikan untuk mengikuti kursus yang telah dianjurkan oleh Pihak Suk Selangor. Kursus Khidmat Pelanggan Berprestasi 
[ Begin & End With …