Posts

Showing posts from July, 2015

Mikraj Cinta...

Image
Assalamualaikum w.b.t.

Lama tak update blog, sampai terlupa yang diri sendiri ada blog.
Tapi takpe, sebab takde siapa pun yang rindu nak baca entry dalam blog ni pun kan.

Punyalah lama tak update, Ramadhan datang, Ramadhan dah pergi, datang pula Syawal, umur pula meningkat dari sehari ke sehari. Harapnya saya masih belum terlewat mengucapkan Salam Aidilfitri, taqaballahuminna wa minkum..

Dan semoga bulan Ramadhan yang lepas, mampu mendidik hati dan jiwa kita supaya lebih mengenal Allah, mencintai Allah seterusnya istiqomah beribadah pada Dia, bukan hanya dalam bulan Ramadhan, tapi juga sepanjang hidup, sehingga nafas terakhir. Insya Allah..


Ok, tak nak cerita banyak, kita go straight je la..
Mikraj cinta adalah lagu terbaru dari Dato' Siti Nurhaliza.
Komposer lagu ini ialah Saudara Hafiz Hamidun.
Penulis lirik pula ialah Saudara Fedtri Yahya.

Pertama kali dengar lagu ni, bait-bait lirik amat menyentuh hati, syahdu.
Bila menghayati dengan sungguh-sungguh, air mata mampu mengalir.

S…