Posts

Showing posts from August, 2014

Keluarga yang tercinta !

Image
Assalamualaikum w.b.t ...
Selamat Hari Raya...
Tiheee raya dah habis. Tapi ini gambar raya ke empat. Entri sebelum ni saya kata nak up sikit gambar raya. Nah gambar raya. Satu cukup lah. Lagi pun saya bukan retis. Bukan glamour macam tokey "terlajak laris". Ok, inilah keluarga kecil yang Allah pinjamkan kami (antara satu sama lain) seketika. Semua ada. Complete. Alhamdulillah.
Tukang ambil gambar : Adik saya (Poksu Cuki)
Lokasi : Taman Seri Putra, Banting.  *Kalau tak silap la, tak hingat pulak nama taman.
Model gambar : Semua sekali termasuk kawan ibu ayah.
Hari & Tarikh : Khamis & 31 Julai 2014 (4 Syawal 1235H)

Special thanks to : Pak cik Ipin dan isteri.(Rumah Mereka, heee)


Bismillah,
No family is perfect... We're argue, we fight. We even stop talking to each other at times, but in the end, family is family... The love will always be there.
Dan inilah keluarga kecil pinjaman Allah. Suka duka itu ada, namun biar kita jadikan ia sebagai kenangan yang kita takkan lupa. Dap…

Tips mudah untuk turun berat secoet dua !

Image
Bismilllah.

Assalamualaikum w.b.t

Ehem tajuk kemain lagi.

Insya Allah, entri ini serba tak ringkas.

Bagaimana nak turunkan berat badan? Nah 10 tips yang saya pernah cuba. Silalah cuba kalau nak.

1) Paling penting, nawaitu, nak kurus bukan untuk nak menunjuk kat orang. Riak namanya tu. Niat saja yang      baik-baik. Contohnya nak mudah beribadah. Contohnya lagi nak sihat dan cergas. :) Sia-sia je kurus, tapi tujuan nak riak. Nauzubillah. Dosa tau riak tu. Betulkan niat dari awal tau.

2) Kedua, minum air masak secukupnya. Tahukah anda? Kalau anda gemuk air, cara paling berkesan untuk turunkan berat badan, ialah meminum air. (Selain pola pemakanan kena jaga.)

3) Next, tolong ELAKKAN MAKANan dan minuman yang MANIS !!! Sebab menurut pengalaman saya yang dah banyak kali 'menipu' sewaktu berdiet, saya membuat kajian pada diri sendiri. Adalah lebih stress nak elakkan makanan yang manis daripada nak elakkan makan nasi. Serius! Pada saya, makanan manis ni umpama 'dadah', boleh k…

Ustaz Adam (Aamiin)

Image
Dear my handsome boyfriend,Acik nani loves u!!!Oke dah, itu je nak cakap...Yang benar,
Acik Yani
--- --- Sent by WhatsApp

Saya bukan penggemar warna 'pink' ...

Image
Bismillah...

Assalamualaikum w.b.t

Eh dah 25 Ogos, masya Allah, cepat sungguh masa berlalu kan.

Di sebalik bulan yang tersangat banyak suka dan duka ini, mari kita buka kamus baru.
Tinggalkan segala apa yang kita tak mahu nak ingat. (Heee macam boleh kan?)
Tak apalah, Allah beri kita sesuatu yang kita rasa sakit untuk difikir-fikirkan bukan tanpa tujuan.
Kena yakin, apa yang Dia kurniakan, mesti ada hikmah di sebaliknya.
Smile kawan-kawan... Smile.

Tiheee, saja nak up sikit entri baru.
Lama tak menaip, rindu tau.
Tapi kekangan masa, hati yang kacau bilau, huru hara, membuatkan saya memang tak sempat pun nak taip apa-apa. Ngeee.. Busy raya kan. Aiseh hari ni dah 29 Syawal kot. Tersangatlah cepat masa berlalu.

Heee perasan ke?
Amenda?
Blog berwajah baru.


Ada banyak kale 'pink'.
Sebenarnya saya bukan penggemar warna merah jambu ni. Betul! (Eley yani poyo, padahal hari ni, pergi kerja baju kurung warna pink, tudung pun warna pink... Boleh percaya ke tak suka?!)

Cheit! Bukanlah tak…