Posts

Showing posts from June, 2013

# Kemalangan Ngeri Federal Highway,Shah Alam, 16 Jun 2013

Image
Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum w.b.t...
Harapnya hari ini dan hari yang akan datang lebih baik untuk kita semua. Rerasanya aku tak pernah lagi buat entri tentang benda 'umum' gini. (Al maklumlah,selalu melalut mengarut je...) Oke,niat di hati bukanlah untuk membuka aib atau apa jua,just nak share berita ni untuk pengajaran kita semua,bersama-sama supaya sentiasa berhati-hati di jalan raya... 



SHAH ALAM: Tiga sahabat maut manakala seorang cedera selepas kereta yang mereka naiki hilang kawalan sebelum terbabas dan melanggar pembahagi jalan di Kilometer 14.5 Lebuh Raya Persekutuan menghala Kuala Lumpur, dekat sini, hari ini. 

Insiden 5.30 pagi itu menyebabkan pemandu Perodua Viva, Adam Abdul Rahman yang berasal dari Muar, Johor dan dua rakannya, Ameer Asyraf Sulaiman (Jasin, Melaka) dan Nurul Maizura Maidan Dali (Labuan, Sabah) meninggal dunia di tempat kejadian. Ketua Trafik Daerah Shah Alam, Deputi Superintendan Ruslan Abdullah ketika dihubungi berkata, seorang lagi…

Tahniah Irine Nadia!

Image
Assalamualaikum...

Entri ni ditaip khas dengan ucapan berbanyak-banyaklah tahniahnya buat Irine Nadia, blogger terkenal dalam Malaysia ni...

Seperti yang ramai dah maklum,Irine selamat melahirkan seorang baby girl di atas muka bumi Allah ini pada jam 2:46PM bertarikh 6 June 2013 bersamaan dengan 27 Rejab 1434H iaitulah semalam ya,pada hari Khamis...(mesti akan disayangi ramai ni,sebab orang tua2 ada cakap,sape yang lahir hari Khamis ni ada aura sikit,aura orang suka dan sayang...wallahu'alam)

Untung baby Irine dilahirkan pada tarikh hari peristiwa Isra' Mikraj...Subhanallah...mesti sejuk je perut Irine mengandungkan baby tu...

Buat masa ni aku takde info lagi berapa berat baby,sebab dalam instagram takde pulak Irine or husband dia tulis... dan nama pun belum diberi info lagi buat peminat2,pembaca blog Irine...

Apapun syukur kepada Allah kerana Irine selamat melahirkan baby girl yang sangat comel...aku percaya,ramai yang mendoakan yang terbaik untuk blogger comel ni...

Sebab ra…

#Repost, Usaha Lif Kejayaan! [Motivational Entry]

Image
Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum w.b.t...

Salam Jumaat semuanya, hari ni aku nak share sesuatu yang aku petik daripada FB adik aku...the one and only lil' brother!

Harap-harapnya apa yang dia kongsikan ini akan menjadi sesuatu yang bermanfaat buat sesiapa saja yang membacanya...

--- Kejayaan itu takkan datang bergolek tanpa usaha, tapi bukanlah bermakna jika kita belum terpilih untuk berjaya hari ini, maka di masa akan datang kita masih tidak berjaya... 

--- Seharusnya yang penting, di mana ada kemahuan di situ ada jalan, sejauh mana awak berusaha, tak lama lagi kejayaan pasti akan awak gapai...

--- Walau awak belum merasai nikmat kejayaan di dunia ini, mungkin Allah sengaja mahu simpankan kejayaan awak itu di akhirat kelak... wallahu'alam...

--- Sentiasalah bersangka baik dengan Allah setelah awak berusaha sedaya upaya demi merangkul sebuah kejayaan... paling penting ikhlaskan semua nawaitu itu hanya kerana ingin dapat redha daripada-Nya...



Jemput baca ya,



4 Flat Matrikulas…

Musim Nikah Kahwin... #Tahniah

Image
Assalamualaikum...

Teheeee sesuka hati aku je kan nak buat entri lagi kurang dari 12jam lepas aku buat entri baru tadi...

Eh tapi rerasanya takde masalah kot nak buat entri bebanyak...dah blog sendiri kot, bukan kacau blog orang pun kan...

Oke oke oke, seperti tajuk entri aku di atas ni, yang pastinya entri ni aku taip khas untuk kawan-kawan (yang kenal, yang rapat dan yang kurang rapat) yang sudah melangsungkan majlis perkahwinan baru-baru ini... tapi nya majoriti adalah kawan-kawan dari Unisel...yang satu kohort walaupun berlainan group...tapi masih dalam satu course, iaitulah Pendidikan Pra Sekolah...

Kiranya sebenarnya ramainya kawan aku yang dah kahwin ni pangkat adik-adik ye...bernikah pada usia yang muda adalah satu peluang dan rahmat yang Allah berikan buat kalian yang teristimewa...
Dan sesungguhnya wanita yang paling diredhai Allah ialah wanita yang sudah berkahwin...
Kalian adalah insan yang terpilih...yang sangat untung...
Dan,
Kakak ni belum sampai waktu, jodoh mungkin ma…