Posts

Showing posts from July, 2012

Pagi Yang Gelap... Kini Sudah Terang...

Image
Assalamualaikum... Selamat petang hari...Alhamdulillah,hari ni dah masuk hari ke 10 umat Islam berpuasa...
Actually, entri ary ni sgt sengal...pepagi tadi lagi buley plak layan utube, blaja pkai shawl ala2 DenaBahrin ,tp xde la santek sgt aku pakai...yela,orang baru blaja la katekan...temanye kat sini,aku stdy pkai shawl utk d gayekan bile kuar ke mane2(hekhek,pdehal utk pakai raye.. :p)
Pade aku,tutorial yg dik Dena ni ajar,sgt simple...sume org pun bley pndai...yg paling penting,semuanye cara2 memakai shawl yg menutup dada...(kire btol2 menepati citarasa aku yg baru bjinak2 nk brubah kpd pmakaian tudung labuh2 ni la...sgt ohsem bile dpt blaja gitu...)
Korg pun ley terai blaja cara pkai shawl ni kat utube...3# Hijab Tutorial Dena Bahrin ...feel freedom to check it out ya...~ insya Allah,anda masih boley bgaye dgn menutup dada dan blakang bdan juge...thank you to DenaBahrin sbb berkongsi ilmu memakai shawl yg best~ thumbs up dear!
Oke,ni yg aku sje menerai pagi td ni... ^-^ (asasnye,tetap …

Terima Kasih Cinta... ^-^ #Part 2

Image
Assalamualaikum... Ini dia kesinambungan kisah kenangan 22Julai thn ni...
Ary tu dah post sgala bentuk ucapan dan doa dari #fb Niyaz Arumi aje... #fb Ladyanie n Norzayani blom lgy...(hekkkk cam la aku peymes sgt smpai ade 3 fb...haha ouh tidak...adelah alasan yg biar aku je la simpan...apepun sume fb2 ni ttp akan deactivated jugak satu ary nty bile aku dah xde...as simple as that right? Hurm,cume waktu nye je xtau bile...)
Jutaan terima kasih ye buat semua rakan yang sudi meluangkan masa utk memberi ucapan...walaupun aku tau kdg2 aku sgt menjengkelkan...hurm mintak maap awal2 na... hurm g pun yg aktif sgt2 fb NA je...yg len tu xpun...(tu yg siap kene perli ngan member...smpai de 3fb..haishhh poyo lagy...padan muka kaw yani! )
Oryte2 telebey2 plak menceceh...ini dye koleksi printscreen ucapan besday dari kengkawan #fb ladyaniey n norzayani... gomowoyo...sarangheyo! :)























Gomowoyo... Saranghanda!

Image
Assalamualaikum... 
Ary ni xreti plak nk mule dari mane...rase cam serba xkene je sume...xtau nape... Hurm cuma nak share ssuatu yg d hantar pd saya mase besday ary tu... seseorang yg mngirimkan doa sbegitu d tujukan pada saya...mase bace ary tu, punyelah sebak...seseorang yg sy kira Allah kirimkan demi menguatkan lagi perubahan sy utk meminumkan dosa...(perubahan yg sy rase, "Ya Allah,knape aku boleh bazirkan mase camtu je sblm ni...? keikhlasan tu perlu demi menjalani hidup dgn lebih keberkatan"...smentara masih punya peluang.......)
"thanks alot acik! angah love u so much! angah tersgt2 lah terharu...btw, angah pun doakan yg terbaik utk acik...mudah2an kita boleh menjadi sahabat, adik bradik, bukan hanya di dunia...tapi di akhirat juga..."
p/s:: bukanlah saya x mnghargai ucapan dan doa dpd yg lain...mohon pengertian,sbb sy merasakan inilah yang paling istimewa sekali...penuh keikhlasan...dan doa dpd Nur Amirah Abd Rahim ingin sy share dgn semua... 
~> semua yg mem…

Terima Kasih Cinta... ^-^

Image
Assalamualaikum... Salam 4 Ramadhan semuanya... Alhamdulillah...syukur kerana masih lagy d beri anugerah nyawa utk hari ini... :)
Oke,first thing, nk UCAP TERIMA KASIH SANGAT2 pada semua kaum keluarga dan rakan-rakan yang teramat sudi memberi ucapan dan doa pada HariLahir sy yg ke 24, 22Julai ary tu...(Tak kiralah,awal atau lewat memberi ucapan, ape yg sy tahu, sy sgt sygkan anda smua!)
Subhanallah, xtau mcm mane sy nk ekspresikan terima kasih yg xterhingga buat kalian...terima kasih krana sudi mendoakan... smoga kalian semua sentiasa dilindungi Allah S.W.T... smoga kalian berjaya dunia akhirat...amin...
ni dia ucapan dan doa yg di titipkan buat sy dari kluarga dan rakan di Fb (NA)... Gomowoyo! Sarangheyo! 







#yg ni kat fb...yg kat twitter,wa,bbm,sms ,fb(ladyaniey,norzayani) ade gak...da save ary tu...baik punye save...tibe2 pendrive masuk virus...siyes sedey sgt2...hanye beberape je yg tinggal utk d jadikan knangan... #walauape pun yg jdi, sy akn tetap igt ucapan dan doa yg kalian kirim buat s…

Ramadhan Untuk Kita~

Image
Assalamualaikum...
Subhanallah...rindu sgt rasenye nk update blog... sedar tak sedar, dah masuk bulan Ramadhan...dan hari ini ialah ramadhan ke dua... syukur ya Rabb.. Syukur tak terhingga kerana DIA masih beri peluang pd diri ini untuk bertemu lagi dgn bulan ramadhan... Andai saja ada yg mngerti, sungguh ramadhan kali ini, mmg trasa sgt istimewa... Alhamdulillah, krna ulangtahun kelahiran jatuh pada ramadhan ke 2...syukur...
Tapi sayang seribu kali sayang, ada sesuatu yang tidak mampu utk sy lakukan pada hari lahir kali ini... Kelmarin nangis, semalam nangis... hari ni, xtau la sama ada nangis lagi ke x...
Apepun,blog ini bukanlan tiket utk saya luahkan segala2nya... Tiap apa yg sy rasa, ianya hanya sbhagian...sbb tu name blog ni separuh jiwaku... Hanya separuh saje ttg rasa yg dpt d ekspresikan...
Ape pun kisah hati saya, bukan yg utama... Yang penting Ramadhan kali ni... Sy mengharapkan ramadhan kali ini...........


"Ya Allah, jadikanlah ramadhan kali ini, lebih bermakna dpd ramadhan sebelu…

Indahnya Bertemu Jodoh Depan Kaabah~

Image
~Assalamualaikum... Tadaaaaa... ini dia video pre wedding yg aku maksdkan dlm entri sebelum ni... Subhanallah, jika Allah mengkehendaki sesuatu prkara, dgn hanya lafaz 'Kun Fayakun' , maka terjadilah ia...dan kak Irma bertemu dgn jodohnya di tanah suci Mekah...walaupun tidak saling berkata2 sesama mereka saat pertama kali bersemuka, namun dgn kuasa Allah Maha Besar, mereka bertemu jodoh... :) #kredit video 2 AwanStudioMalaysia ,video pre wedding yg menarik...suka byk2!!! Spread Love:: Niya Unnie_Anything About You 12:47 PM 5 Julai 2012/ 15 Sya'ban 1433H

Video Majlis Pernikahan Irma Hasmie & Redza Syah Azmeer

Image
~ Korg da tgk video kak Irma ni? Korg msty dah tgk kan...op kos korg lebih advance dari aku! Aku pun da tgk 3 hari lepas...nk share dlm blog, tp keadaan masih belum mengizinkan...alhamdulillah,hari ni dgn izin-Nya,dpt gak share kgembiraan dan kebhagiaan kak Irma dan suami... ~First time tgk video ni, sgt mnyentuh hati...video ni sungguh sweet...saat suami kak Irma lafazkan akad, aku pcaya, rmai wanita yg rapuh hatinya mengalirkan air mata...msty tersentuh hati lihat moment tu...(nmpk debaran yg terpancar pada wajah kak Irma saat menunggu lafaz ijab kabul dri insan yg d sayangi...kak Irma, sy doakan akak bahagia hendaknya...aminnn...syg kak Irma!!! :) ~Dan ending utk video ni pun aku suka...suka sgt...the most ever part kgemaran aku... Hehehe... "Isteri cerdik yg solehah, penyejuk mata...penawar hati...penajam fikiran...di rumah dia isteri, di jalanan kawan,di waktu kita buntu, dia penunjuk jalan..." #kredit to AwanStudio Malaysia~ video yg awesome bciri islamik... ~lepas ni nk sh…

Salam Nisfu Sya'ban~

Image
Alhamdulillah, dengan berkat dpd-Nya,dpt kita melalui hari yang penuh berkah ini... Dah pasangkan niat baru sempena buku rekod amalan yg baru mulai thn ini? Eloklah kita niatkan yg baik2 saja...
Sperti mana anda,sy juga rasa,pasti buku rekod amalan thn lepas mpunyai rekod2 yg corot...sy tidak brani utk mngatakan amalan2 yg pernah sy lakukan itu cukup...pada sy klau nk d bandingkan dosa dan pahala,berat serasa bahu kiri ni...
Lalu sy letakkan harapan,dgn buku rekod amalan yg baru ini, sy lebih berdaya saing utk mencari syurga... bukanlah dgn niat utk menunjuk2 atau berlagak baik...tp sebanyak mungkin sy ingin mngajak semua atau sesiapa yg baca blog ni,brubah ke arah kebaikan...sama2 kita mencari redha Allah...
Sy akui, sy pernah melalui pengalaman pasang surut iman...pd sy iman adalah seperti benih...iman memerlukan air,udara,cahaya utk terus hidup, mekar dan berbunga (bercambah)...cuba fikir, bgaimana utk kita meneruskan kehidupan jika  tnpa air,udara mahupun cahaya? pasti sukar bukan...?
I…

Majlis Resepsi Irma Hasmie ~

Image
Assalamualaikum...
Terima kasih kerana sudi menjengah sebentar ke blog standard budak tadika ni... ^-^
Oryte, since ramai yg da tahu, pengacara rancangan bual bicara "Assalamualaikum" terbitan tv al-hijrah , seorang wanita yang cantik manis, bersopan santun, iaitu Kak Irma Hasmie telah selamat di ijab kabulkan dgn pilihan hatinya iaitu Reza Syah... ramai peminat yg mendoakan kebahagiaan beliau dan suami...
Alhamdulillah, seperti sedia maklum, kak Irma ni memang da sgt sweet,sgt ayu,sgt sopan sejak mengenakan hijab ni...aku slalu gak la layan rancangan "Assalamualaikum" <~(heee slalu ayah yg bukak,jd aku tumpang sekaki je la... g pun byk informasi yg ade dlm rancangan tu...tak rugi pun kalau tengok...dpt manfaat lgy...^-^)
Seperti sedia maklum, kak Irma pernah melalui saat2 getir, kepayahan yg aku kira bukan senang utk kita melalui semua tu...namun berkat kesabaran...alhamdulillah, beliau mampu tersenyum gembira dgn bahagia yg di kecapinya saat ini... benarlah kata A…