Posts

Showing posts from 2016

Tahniah Pishu !!! #UTM57thConvocation

Image
Memandangkan hari ini adalah hari terakhir dalam bulan oktober untuk tahun 2016 ini, so kita up satu entry..

This is for u pishu..

Tahniah di atas kejayaan yang diraih, akhirnya dah konvo kan?

Tiba-tiba nak throwback zezaman kau kecik dulu-dulu, bukan main pening kepala ibu dengan ayah, campur dengan pening kepala kitorang adik beradik..

Kau bukanlah adik yang nakal or something yang etc.
Cuma sifat kau yang terlalu 'selesa' buat ibu lah seharusnya pening kepala..

I just can't imagine, kalau zaman sekarang ni, umur 9 tahun baru tahu membaca..
Allahu.. * with this, i realize, kita usaha yang termampu, tapi kalau Allah tak beri keizinan, sesuatu perkara tu, mesti takkan terjadi *

Perangai kau masa kecik zaman persekolahan, sebijik cam kakak dua orang yang atas kau.. which is me and yaya la of course kan.. Tapi takpe, kita throwback sesama kita je sudah, hahaha..

Kita waktu sekarang kalau throwback cerita depan ayah ibu, dorang gelak je lah kan.

Cuba kalau cerita tu kita buka…

Jangan Baca ^-^

Image
Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum w.b.t.


Heee macam nak buat ucapan je intro tu.. Haih haih lama dah sangat tak mengarut dalam ni.. rindu.. ^-^

Rasa rindu nak bercerita dalam blog, tapi selalu je takde mood la, takde idea la, malas kuasa dua puluh empat juta la... kihkih...

Pastu bila dah rindu, kang dekat dalam IG, dok mengarut tulis caption panjang-panjang..
Contohnya gambar kuih seketui, sat lagi kang, karang caption cerita macam nak tulis satu entry, satu bab dalam novel, hiperbola sangat..

Terus kang jadi camni ' ehh kau letak gambaq kuih, yang kau mengarut throwback cerita disebabkan kuih tu kau terjatuh cinta la, kau terjatuh longkang la, kau tergolek depan kucing la..' haha eh tak ke pelik ke perangai macam tu.. Adui adui...

Selalunya, kalau dalam fb ke ig ke buat gitu, orang yang membaca akan rasa 'ehhh annoying nya dia ni!', atau pun 'ehhh overnya kauu!'

So, dia jadi macam tak best.. Kalau dekat blog, orang takda komen apa-apa.. sebab bebas …

Wajah Baru

Image
Wordless Tuesday..

Bismillah..
Assalamualaikum..
Sudah ku tukar 'wajah' blog ini..

Santai? Feminin? Oh, entah, belasah je..
Tak boleh handle, tetap pink. (erkk aku tak minat pink, tapi ... emm entahlah.. ^-^)


Salam 9 Ramadhan..
Moga setiap amal ibadah kita diterima Allah.
Aamiin..

Hilang

Image
Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum...
Lama tak jengah blog, baru dan nak reply komen (maaf kalau ada komen yang saya tak perasan dah reply ke belum, tapi rasanya semua dah reply) Terima kasih buat sesiapa jua yang sudi jalan-jalan singgah dekat blog ni.. Aduhai, tahun ini memang sangat pasif la saya.. Ini baru entri kedua untuk tahun 2016..
Itu yang  ada entri tu, ada kata ganti nama diri kejap 'aku' kejap kang 'saya'.. Alah, belasah je lah kan, asalkan saya selesa.. ngeh3.. Ni pun saya tulis entri baru ni, bajetlah macam ada orang nak baca.. Hahaha..
Alhamdulillah, dah masuk bulan ramadhan.. Ahlan wa sahlan ya Ramadhan..
Ramadhan kareem (korang jawab 'Allahuakram' ye) Ramadhan yang mulia, namun Allah Maha Mulia... 
Actually, this week saya banyak terima cerita yang eh 'shocked' kejap jantung. Cuba untuk bertenang, tapi fikiran tetap terganggu..
Pendek kata, susah hati sebenarnya. Tak tahu rasa nak nangis ke, nak senyum ke, nak mengeluh ke.. Ta…

Sheikh Zayed Mosque, Abu Dhabi

Image
Assalamualaikum..
Hai kengkawan, eh ada lagi ke kawan aku dekat sini.. Kan ke dah sangat lama aku tak bukak blog ni.. Huuu..
Kecenderungan memikirkan masalah yang tidak sepatutnya difikirkan membuat hidup menjadi huru hara sebentar.. Haihhh..
Dan melarikan diri dari masalah yang tak sepatutnya, telah membawa aku menjejakkan kaki ke sini..
Dah hampir 3 minggu balik dari vacation yang pendek tu saja.. Cuti tak banyak, tak payah berangan nak cuti lama-lama, tahu yani?!
Baik-baik..  Ini je yang boleh share dulu untuk entry pertama di tahun 2016..
Masjid Sheikh Zayed, di Abu Dhabi..
Jom cuci mata melihat indahnya ciptaan Allah..
Nanti aku ada waktu senggang, aku try buat entry baru masa aku bercuti di Dubai hari tu..
Oke ?









Oke, cukup dulu untuk entry pendek ni..
Terima kasih sudi baca..

~ Norzayani Binti Norhamshah ~