Posts

Showing posts from September, 2012

Doa Untuk Ibu~

Assalamualaikum... sihat tak hari ni? harap sihat wal'afiat... kalau ada yg xsihat tu,cepat2 pergi berubat ye...carik ikhtiar... bila kite jatuh sakit,sbnrnya tanda Allah rindukan kita...Dia nak kita sentiasa igt kat Dia...memuji Dia...berserah,memohon hanya pada Dia... jangan anggap bila kita jatuh sakit,Allah tak syg pulak...salah tanggapan camtu... nak tau tak...org sakit ni,untung,sbb doa org yg sakit,slalu trmakbul...sbb tu bile awak kurang sehat,awak kene slalu berdoa... ;) erk panjang pulak mukadimah entri ni... mohon jasa baik kalian,doakan ibu saya cepat sembuh...sihat sperti sebelum2 ni... kenapa dgn ibu? erm ibu hampir kena stroke... mcam mane ley kena? Allahua'lam...sy xpasti...tp smalam mse kami nak g keje,ibu oke je...drive cam biase...(bukan sy xnk drive...tp kreta ibu kan,ibu lagi suka nk drive sndri...lagypun dye takot klu sy drive...maybe sbb sy ni jrang memandu,so dye xyakin...) actually,smlm ade la nmpk cara ibu bwk keta lain sket....cam byk mkn space...st…

Kami dan Diorang~ # citer suspen...

Image
Assalamualaikum...
terime kasih sudi luangkan masa kejap bace entri ni... :)
sebenarnya memang sangat tak reti nak mulakan mcm mane...(adesss,gatal plak tapak tangan ni...kacau mood aku nak menaip lah pulak...haihh...)
garapan hasil taipan aku bukanlah yg terbaik,tp kalau ada yg sntiasa mengikuti perkembangan blog separuh jiwaku ini, aku nak kata tengkiu pekat2! heee perasan,cam la ade...huhu...
erk,xsalah kalau berangan kan?xkene byr kan? hehee...
oke,aku start citer...
Pada suatu petang yang hening lagi mendamaikan,kami sekeluarga sedang elok berbual sambil makan-makan kuih raye...(weyh korg,ni cter btol tau,bukan aku karang sesuke aty menambah perasa...) yelah,bila tengah buat Open House, op kos la makanan byk kan...jadi kami makan dan makan...erk bukanlah makanan yang berat-berat...hehe...
Situasi ni kat ruang depan umah kami je...tetamu yang datang semakin surut,jadi bolehlah kami berehat-rehat...tibe-tibe adik kami la,cuki name dye...dia kata "ayah,nak 60 hengget.pagi tadi…

Meh baca sat...kejap je k...

Antara Perkahwinan, Hantaran Dan Zina

Gadis : Masuk lah dulu, jumpa dengan ayah saya
Teruna : Boleh ke?
Gadis : Masuk je lah, saya nak siap

Menyusup masuk si teruna melalui pintu utama. Pintu yang siap terbuka mengaluka-alukan kedatangan si Teruna.

Teruna : Assalamualaikum.
Bapa G : Waalaikumusalam.

Melihat pada lantangnya suara bapa si gadis, terus si teruna kaku membatu. Lantas si gadis menarik tangan si teruna menyedarkan dari lamunan itu.

Gadis : Mari, duduk kat kerusi
Teruna : eh.

Setelah tangan dihulur dan salam bertaut, duduklah si teruna di kerusi hampir menghadap bapa si gadis. Hanya surat khabar yang menjadi tabir antara mereka.

Bapa G : nak jalan kemana hari ni?
Teruna : Bandar je cik, dia nak carik barang katanya. Barang apa tak tau lah saya
Bapa G : oh..
Teruna : ??

Hampir 5 minit senyap tanpa suara. Dan ibu si gadis keluar dari tabir ruang utama dan ruang belakang membawa air serta biskut kering. Si teruna senyum kelat.

Ibu G : minum la ni sikit. Kamu sudah sarapan?
Teruna : ehh. Sudah c…

Bila Lelaki Menjadi Dayus.....

Assalamualaikum...
sihat tak hari ni? harapnya semua sihat walafiat la kan... erm hari ni nak share sesuatu...  ianya berguna dan bermanfaat untuk kita semua... info ni di petik dari fb Ustaz Dr.Zaharuddin Abd Rahman terima kasih ya Ustaz,sudi berkongsi... :)

BILA LELAKI MENJADI DAYUS?

Secara mudahnya cuba kita lihat betapa ramainya lelaki akan menjadi DAYUS apabila :-

1) Membiarkan kecantikan aurat, bentuk tubuh isterinya dinikmati oleh lelaki lain sepanjang waktu pejabat (jika bekerja) atau di luar rumah.

2) Membiarkan isterinya balik lewat dari kerja yang tidak diketahui bersama dengan lelaki apa dan siapa, serta apa yang dibuatnya di pejabat dan siapa yang menghantar.

3) Membiarkan aurat isterinya dan anak perempuannya dewasanya terlihat (terselak kain) semasa menaiki motor atau apa jua kenderaan sepanjang yang menyebabkan aurat terlihat.

4) Membiarkan anak perempuannya ber’dating’ dengan tunangnya atau teman lelaki bukan mahramnya.

5) Membiarkan anak perempuan berdua-duaan dengan pasan…

Aku dan Kecuaian!!! ~kecuaian ye,bukan kecurian...#

Assalamualaikum... cam biase ye,nk share entri baru kne kasik salam...
korg penah CUAI tak?pernah buat SALAH?
ouhh...mesti pernah kan...sama cam aku la ni... hari ni je,byk kali org sedarkan aku yg aku buat SALAH... aku CUAI...(haihhh yani,hang pk ape ni sayang?sampai bley jadi gini...)
#uwaaaaa,nak nangis tau sorg2 kat opis ni...sumpa aku sedih yg amat! T.T


#cer korg bayangkan,pagi td,sampai2 opis,bos kasik email, adelah kandungan email tu yg aku xphm...aku pun dgn komfiden nye call la bos...heeee sekali bos kate aku ade slh save laporan da...aiyoooo...siyes aku xpasan,malu giler time tu...aku kate kat bos,sorry puan sorry sangat2...then,aku p btolkan balik la laporan...(actually,tajuk laporan je salah,isi dalam sume oke je...) maybe aku confuse kot,byk sgt laporan nk kne submit...weh laporan dlm bahase inggeris ape ek? apesal aku bley lupe ni...hoho...siyes!
#un momento,(tgh pk,ingatkan balik ni...jap2...) ahhhaaa oke igt da...laporan,report...report,laporan...btoi ka? heee maybe s…