Tuesday, September 11, 2012

Happy Birthday My Dear Dong-Saeng!

Assalamualaikum...

Entry hari ni biase2 je...adelah untuk mengucapkan Selamat Ulang Tahun Kelahiran yang ke 19 tahun  kepade satu2nye adik yg aku ade dlm duniya ni...weee da besaq la hang cuki! Bile umor da banyak ni,haruslah kene lagi MATANG...~

Da xley nk manje2 sgt walaupun hang ank last erh...harus pandai buat keputusan jugak ye...
Kami sentiase doakan moga umurmu sentiasa di berkati Allah, semoga dirimu senantiasa murah rezeki dlm apa jua aspek lahiriah dan rohaniah...semoga sentiasa berjaya,d dunia dan akhirat ye my dear dong-saeng!


~Ni la my dear Dong-Saeng, mase dye kecik2...comey kan! His name is  Muhammad Syukri bin Norhamshah ~


#u noe what dong-saeng,bile kami seakan2 mcm xmelayan kerenah,itu bkn bermakna kami xsayang hang... kami sayang hang padat2 ouh! cumenye hang ni kekadang annoying la...haha jgn mrh k,chill...mksd annoying kat sini adelah hang ni kekadang kan klu bley nk dpt ape yg hang nak...sbb tu kami kata annoying...sbb kadang2 tu,ape yg hang mintak,kami xmampu beri dlm tempoh 'ON THE SPOT'...harap maklum ye my dear Dong-Saeng...sile jgn slah memahami kami...

#u noe what dong-saeng,marah2 kami,jerit2 kami,perli2 kami tu kdg2 mmg agk menyakitkan haty,kami mintak mahap k...kami tau hang lah harapan nusa dan bangsa bagi ibu dan ayah kite~ depa xmintak apa,cume kami rasa,bile satu hary nanty hang dah BERJAYA,kami harap hang xlupa ibu ayah kita...hang nak lupa kami adek badek,terpulang,but NOT our Mummy and Daddy...kalu ade tersalah dlm menafsirkan tindakan tu,mesti ade hikmah yg tersembunyi...hang bijak cuki,hang mesty kene pandai bace 'body language' depa...(yea,i know a little bit hard,but still we need to do so), our family is not like others right my dong-saeng? tp kami tau,itu yg terbaik dari Allah untuk kite...jgn pernah lupa untuk sentiasa berdoa,mudah2an kite sekeluarga  yang di dunia ni,akan menjadi satu keluarga juga di akhirat kelak...

#u noe what dong-saeng,bile kami tulis entri ni,xsemestinya org suka,xsemestinya org xsuka...tp hang adik kami,jadik kami mls nk pkiaq orang suka ke dak...orang boleh nak kritik kite my dear dong-saeng,tp kami ajaq kat hang na,jgn biar kritikan tu membunuh ape yang ada dlm diri hang...(maksud kami,pkara yg baik dlm diri hang,tp klau ada bnda xbaik org kritik,hang kena trima dgn hati yg terbuka,hang jgn cepat 'melantun' plak...), samalah cam crita yg hang penah crita kat kami masa hang kat KMPP dulu,hang kata kat kami,ada orang yg xsenang dgn hang,sbb hang nampak sangat poyo apebila rapat ngan lecturers.Takpa la dong-saeng,depa kata gitu sbb depa manusia biasa...adik kami ni luar biasa,kami tau...sebab tu adik kami ni,kat luaq ja dia nampak kuat,tapi sbenarnya dia sgt berhati tisu...(xpa,hang ada kami utk share everything k)

#u noe what dong-saeng,kami bangga sangat ngan hang...kami pun bsyukur gak...yalah,hang dulu kecik2 sikit punya liat nak p school! bak kate our daddy (syukri ni,seminggu sekali msty On Leave...haha lawaklah hang ni...) dan kami igt lagi,darjah 3,hang masih merangkak2 membaca...(time tu siyes punya segan cmpuq ghisau...pa dia adik aku cenggini...haduiyaiii...nak jadik apa da besaq nanti...) <~ heee tapi tu dulu punya cer kan my dear dong-saeng...skunk ni hang lagi pandai dari kami...result kat Matrik xmo kalah...apa pun kami pecaya,berkat usaha,penat lelah hang berbaloi...ditambah dgn keberkatan cikgu2 KMPP hang...

#u noe what dong-saeng,fasa peningkatan akademik hang kami tgk dari PMR...time tu hang dpt 4A ka?xigt la,da lame kan...hang busy dok apply SM Teknik...tp xdpt...dukacita betoi hang time tu...(tp time tu kami da kata,xdak rezeki hang nk dpt,msty ade sesuatu tu...) tp hang ketegaq la dong-saeng,hang nak gak...hang pun wat rayuan...alhamdulillah...dapat juga...dpt kat SM Teknik Gombak...tapi lagi sekali hang buat kami terkezut...hang kata xmo dah teknik,padehal hang baru masuk seminggu~ aduiii cuki,hang buat kami semua penin pala...xtau nak kata apa dah time tu...(rupe2...xlame pas BERJAYA keluar dri teknik,hang kata ada benda dok kacau hang!) <~ kami xtau crita ni betoi atau rekaan hang utk kami setuju hang kluar teknik...

#u noe what dong-saeng...adek badek kita,xdak yg boley dok ASRAMA di sekolah...msty xkan lama punyalah...hang patut melihat cth kakak2 hang ni...(erkkk kami bukan xmo,cuma kami lom bersedia nk berpisah jauh...tapi pas msuk IPT,kami oke dah...best je dok ostel...tu yg makin tembun!)...sama la gak cam hang kan...hang dpt Matrik nun jauh di ISLAND sana...tapi hang xdak buat perangai sangat kan! at last hang yg sebak nk tinggaikan KMPP...camana tu? heeee erk sbnrnye pd permulaan kami tau,hang mmg berhajat nk kuar Matrik gak,sbb hang time tu OBSES nk amek architecture kat UM...tp tak berjaya...dan tgk, skrg...hang boley nampak hikmah di sebalik hang dpt KMPP,hikmah di sebalik hang xdpt UM...sbb klu x,hang xkan ada KENANGAN MANIS yang LAMA bersama dgn CHIN-GU hang yg bernama NASIH ryte?(ermm dan yg lain2 juge...)

#u noe what dong-saeng,kami da penat nk taip ni...kami pun da xtau nk crita apa...apa yg kami crita ni,sipi2 story yg hang penah share ngan kami...so,kami share kat org lain jugak...sbb kami rasa,hang bley inspired people yg xyakin akn bjaye kat luaq sana...my dear dong-saeng pernah ade zaman gelapnya...tp berkat usaha,dia mampu ubah persepsi orang pada dia...kami bukan nk terlalu nk banggakan adik kami ye kawan2...tp pada kami,dia adalah adik kebanggaan kami...kami saranghae our dong-saeng!(haaaa amek,suke aty je dok bubuh2 word korea,habes tonggang langgang...) my dear dong-saeng pernah kasitau kat junior dia mase dye jadik abg FASI kat KMPP ary tu,dia pesan suh apply D.U.I.T utk bjaya...kami xpasti sgt maksud duit adik kami tu,tp klu xsilap D-doa, U-usaha, I-ikhtiar, T-tawakal...bila ada usaha dan ikhtiar,lepas tu berdoa dan tawakal,insya Allah,korg bley kaya! kan DUIT tu~ klu xnmpk kaya d mata dunia xpa,biar kaya di mata Allah...sebab kaya kat dunia,xdak nilai kalau kite xreti nak menggunakan ke jln yg betul...tapi kaya d mata Allah,nilainya sgt berharga dan tiada tandingan...so, jom apply D.U.I.T dlm kehidupan sehari2 kite...

~ni my dear Dong-Saeng yg dah besar cam teddy bear! haha...~

#oryte ye my dear Dong-saeng...selamat berbahagia menjadi warga siswa UTM...xpe je kalau bestday ade kat sane,xde masalah kan?kami doakan yg terbaek utk hang k!

~Sincerely Saranghanda! This is 'Love' for u~
#SAENG-IL CHUKAHAMNIDA SYUKRISSI! there is no Keikeu for u...Jeogsong-hamnida...T.T (len kali la erh Keikeu utk hang~)

"sarang-haneun syukrissi-ui saeng-il chukahamnida..."

#sebarang kesalahan penggunaan word or tatabahasa hangul ni,harap d maafkan la ye,kami bukan tau ckp korea pun...sikit2 je ye tau...mianhamnida(kalau ada silap slh sy dlm berbicara sama ada d entri ini atau entri2 sebelum ni...gomapseumnida(krane bace entri ni...saranghanda frens!)

Spread Love::
Unnie Niya_Anything About You
11 September 2012
10:53 PM
Saranghae~a









No comments:

Post a Comment