Posts

Showing posts from November, 2014

BeautyOat

Image
Hecey ini semua gegara tengok entry terbaru puan comel Yuyu Zulaikha ,



terus aih menggoogle cari amende kah beauty oat ini.

Ngeh. Ngeh. Nampak tertarik. Terus order. Terus order tak tau kenapa. Sebab kalau nak beli membeli produk gini, saya suka fikir 37 kali. Haha.

Tak apalah, kita try dulu. Tengok bagaimana keberkesanannya pada diri saya.

Try untuk sekotak yang berharga : RM 79.00 ( sekali postage tau)

Ramai juga yang dah try produk ni. Ok katanya.

Jadi, kalau tanya saya, saya belum tahu lagi. Sebab baru je beli.

So, apa tunggu lagi, kalau berminat boleh terjah sini


1) http://www.beautyoat.com/

atau

hubungi/sms/whatsapp sini


2) HQ office at 012-2444 014 (Nurul) or 012-2444 041 (Jane).


Oke, terima kasih.

Assalamualaikum.


Mood : Dah tak sabar nak tunggu 'kotak oat' ni sampai 'hopis'. Kbai.

credit to : Cik Nurul kita ni, sebab proses jual beli yang pantas. ^-^ Daebak !!!

Siapa lagi cantik?

Image
Merah ? Kuning ?

Siapa lagi cantik, menarik, tertarik ?


Huuuu...



Dia ni si Kuning lagi santek ke atau ?




Atau beliau ni si Merah?


Haaaa, kalau boleh campur merah kuning macam bendera negeri Selangor kan bagus.

Heeee, semangat waja cintakan negeri gegayanya !




Sebenarnya dedua pun ada 'cantik'nya yang tersendiri kan.

Tepuk dada, tanya hati, apa warna yang berkenaan di hati ?
Kan, tak susah pun cari jawapan.


*Merah cantik lagi sebenaunya. Hehehe. ^-^



*** entry suka hati boring-boring... Comey r Axia ni. Comey sangat weh !!!

PENAKLUK KONSTANTINOPEL...

Image
" Konstantinopel akan jatuh ke tangan seorang ketua yang baik, tentera yang baik dan rakyat yang baik. "
( Nabi Muhammad SAW )
" Dalam salah satu kempen semasa zaman kerajaan Umayyah, seorang sahabat Nabi Muhammad SAW iaitu Abu Ayub al-Ansari syahid dan dimakamkan di bawah dinding kubu kota Konstantinopel atas wasiatnya sendiri. Apabila ditanya mengapa beliau ingin dimakamkan di situ, beliau menjawab, " Kerana aku ingin mendengar derapan tapak kaki kuda sebaik-baik raja yang mengetuai sebaik-baik tentera semasa mereka membebaskan Konstantinopel. "

" .... kalaulah dunia ini sebuah negara, maka Konstantinopel inilah yang paling layak menjadi ibu negaranya! "
( Napoleon Bonapart )
" Wahai Sultan Murad (ayahanda Muhammad al-Fateh), bukan Tuanku yang membebaskan kota Konstantinopel, tetapi anak yang di dalam buaian itu (Muhammad al-Fateh)
( Syeikh Syamsuddin Al-Wali)
đź’—Sebuah novel sejarah islam yang sangat dialu-alukan untuk anda dan saya sendiri untuk …

Mencari Kecantikan Isteri ...

Image
”Ya, jangan tengok pada kulit wajah yang luntur tetapi lihat pada jasa yang ditabur. Bukan pada matanya yang sudah kehilangan sinar, tetapi lihat pada kesetiaan yang tidak pernah pudar. Itulah kecantikan seorang isteri walaupun mungkin dia bukan isteri yang cantik.”


+ Sebuah perkongsian entry yang bermanfaat untuk disebar-sebarkan.

+ Dipetik dari ruangan alam maya Ustaz Pahrol Mohamad Juoi.

+ Klik link di bawah untuk baca entry penuh.

+ Semoga ia bermanfaat untuk suami, isteri, bakal suami, bakal isteri, seorang lelaki & seorang wanita.

Mencari Kecantikan Isteri, Bukan Isteri Yang Masih Cantik...


Pinjaman & Hutang

Image
Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum w.b.t


Pergi ke laut menangkap ikan,
Ikan ditangkap dibawa belayar,
Kalau anda bijak menawan,
Apakah pinjaman yang liat dibayar?

Oke meh saya jawab. Amenda tah pantun gitu. Nampak sangat tak pandai kan yani. Haha. Oke shoot!


Bulan dan bintang cantik berseri,
Semua itu Allah kurniakan,
Mari saya jawab dengan senang hati,
Pinjaman paling liat dibayar, pinjaman pelajaran.

Heee pun tak pandai nak balas pantun.
Ok, dah. Ini kita bukan nak cerita pasal pantun.

Seperti yang memang semua dah sedia maklum wahai pembaca-pembaca yang budiman, jika kita berhutang, kita wajib bayar.
Tak kiralah hutang apa pun.

Hatta, awak berhutang 50 sen sebab nak beli pensel pun awak wajib bayar.



Tahukah awak, di dalam al quran, dalam surah al baqarah, ada satu ayat yang paling panjang yang Allah ingatkan kita tentang sesuatu perkara.
Apakah itu?

Semua mesti dah tahu kan?
Ianya ialah ayat ke 282 yang bermaksud :


" Wahai orang-orang yang beriman! Apabila kamu menjala…

Diet Atkins semula. Hai DA.

Image
Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum...


Sungguh cepat waktu berlalu,
Oktober dah kata sayonara,
Nah giliran November ucap salam...

Argh stress betul bila nak mulakan satu entri.
Ayat harus tunggang langgang.
Huuh...

Antara kenangan yang paling rindu dalam bulan november ni ialah ber diet Atkins.
Apakah diet Atkins itu?

Alah, diet yang kena makan 20g karbo je sehari.
Maybe ramai yang tak tahu lagi pasal diet ni.
Tapi jujur saya cakap, pandangan orang sekeliling mengenai diet ini adalah 'buruk'.

Jarang pulak saya dengar orang sekeliling nak kata diet ni baik. (Berdasarkan pengalaman saya lah)
Antara hentaman terhebat orang akan hentam bertubi-tubi orang yang berdiet atkins ni :



" Lahhh, hang kata hang diet. Diet apa dia dok makan ayam dekat setengah hekoq!!! "

" Lorrr, diet, tapi makan telur. Hang tak tau kah telur itu berkolestrol tinggi! "

" Eh mana boleh 'keras' sangat diet kau ni. Diet, diet lah juga. Tapi diet kau ni pelik! "

" …