Tuesday, September 13, 2016

Jangan Baca ^-^

Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum w.b.t.


Heee macam nak buat ucapan je intro tu.. Haih haih lama dah sangat tak mengarut dalam ni.. rindu.. ^-^

Rasa rindu nak bercerita dalam blog, tapi selalu je takde mood la, takde idea la, malas kuasa dua puluh empat juta la... kihkih...

Pastu bila dah rindu, kang dekat dalam IG, dok mengarut tulis caption panjang-panjang..
Contohnya gambar kuih seketui, sat lagi kang, karang caption cerita macam nak tulis satu entry, satu bab dalam novel, hiperbola sangat..

Terus kang jadi camni ' ehh kau letak gambaq kuih, yang kau mengarut throwback cerita disebabkan kuih tu kau terjatuh cinta la, kau terjatuh longkang la, kau tergolek depan kucing la..' haha eh tak ke pelik ke perangai macam tu.. Adui adui...

Selalunya, kalau dalam fb ke ig ke buat gitu, orang yang membaca akan rasa 'ehhh annoying nya dia ni!', atau pun 'ehhh overnya kauu!'

So, dia jadi macam tak best.. Kalau dekat blog, orang takda komen apa-apa.. sebab bebas je kan, kalau tak suka, orang takdelah datang dekat blog kau, ataupun kawan-kawan blogger yang lain tu buat satu entry khas tuju tak suka kau punya entri.. takde semua tu dalam blog.. (khennn? tu yang kita rasa la.. kot memang ada, tapi kita tak tahu kewujudan tu, no komen la.. hehe.. )

Sejujurnya, kalau dalam blog ni, best je kau nak mengarut entah apa-apa.. Orang nak baca, ye, dia baca.. Orang taknak baca, ye, takpe jugak... bebas la..
Dia macam ni tau awak, bila tulis entry dalam blog, tak kisah la orang baca ke, tidak ke, awak tak kisah, asalkan awak dapat bercerita, luahkan apa je perkataan, penanda wacana, sebaris ayat, sepotong lagu atau apa jenis tanda bacaan awak nak buat.. asalkan namanya, meluahkan apa tu yang terbuku terkamus dalam hati.. (ehhh aku syak, dalam entry ni, ayat aku kebanyakannya sengal, mahap la kalau ada di antara kalian yang membaca coretan ini.. ehhh..)

Sebenarnya, walau dah banyak ayat, tapi still tak tahu nak bubuh apa sebagai title post ni.. lost weh lost.. takkan pulak nak letak tajuk 'TRAIN TO BUSAN' pulak kan... hahaha takde kena mengena langsung.. adui...

Dan okelah, nanti next entry, kita pilih cerita yang best-best je, entry ni saja nak warm up selepas lebih 3 bulan tak buat entry baru.. heee lagi pun kita bukan blogger terkenal menal ke amende.. kalau ada pun orang singgah blog ni, adalah pasai nak baca entry 'Diet Atkins' la tu.. Haha saya ni selalu curang, kejap kang bercinta dengan Diet Atkins tu, kejap lagi karang kitorang putus cinta di tengah jalan, di sewaktu berat saya dah tak nak turun, maka saya akan meninggalkan dia terkontang kanting di tepi jalan.. adudu..
Kang elok lepas tiga bulan ke atau sesuka hati saya, saya balik semula dekat dia.. hihi.. mengarut je.. Tu pasai, dari dulu sampai la, diet main-main, kurus pun tak dapat... gemok je lagi hade.. ^-^~~


Oke lah, setelah kita dipertimbangkan di dalam mesyuarat kabinet di antara jari jemari, segala jenis sendi bersangkut paut dengan sekeping hati perasaan, maka kita memutuskan untuk meletakkan tajuk entry ialah 'Jangan Baca'..  @-@

Tapi kalau ada yang terbaca, terima kasih sudi baca.. Nanti kita fikir entry lain yang lebih mencabar lagi k..

K, tata.. take care..

Love,
Yani Hamshah