Posts

Showing posts from January, 2014

Diet Atkins - Part 3

Assalamualaikum w.b.t ...

Selamat malam,selamat tengah malam,selamat pukul 11...
Heceyyy suka hati makan roti,

Kita bertemu lagi malam ini...
Eh eh eh sikit hari lagi dah nak 3 bulan aku buat ini Diet Atkins.

Stop! Jangan tanya berapa berat aku dah turun (kau bajet ada orang nak tanya la ni YAni? hurmm?)
Haha tak tak tak. Sesuka hati aku je.

Oke,tak ada lah banyak sangat,dah dekat 3 minggu berat aku ke laut! Takmo turun ataupun statik je kat situ 58.* ...chochoiii... (oke kat sini aku amalkan tak terlalu drastik untuk turunkan berat,sebab tu suka hati aku nak makan amende.)

Eh amende di sini bermaksud,aku suka gila makan ayam percik kat pasar seksyen 6 shah alam tu,rasanyaaaa,masyaaa Allah,tabarakallah!!!

Tak terdaya aku nak menolak godaan si dia. Kuikuikui. Eh tapi selalunya aku basuh,so sos dia takde rasa sangat. Kikiki,senget. (oke esok jumaat,insya Allah,ada jodoh tu,dapat lah aku makan dia...huhuuu)
Hang ni Yani tak serius ke nak diet ni?

Gila hang tak serius...serius lah oi,cum…

Situasi sentap yang lara...

Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum w.b.t.

Erm entri pertama untuk bulan Januari tahun 2014. Subhanallah, 2014 sudah. Syukur Ya Rabb.

Orang lain semua dah update entri baru, entri 2014, aku pulak baru menggagau nak taip.
Eh busy, tak ada masa, ini pun as a quick update. (Sebab dah lewat untuk aku tidur dan bangun keesokan harinya...)


Kenapa pilih hari ini untuk update entri baru?
Tiheeee entah, sebab stress kerja pagi tadi kot. Tihehehe...

Stress sangat tu tidak la, cuma mengganggu emosi seketika. Mujur Allah ada, jaga saya. Aamiin. :)

Kenapa nak stress hari ni?

Hidup ini sangat mencabar, tak kiralah awak kerja apa sekalipun, sama ada awak seorang doctor waima tukang sapu sekalipun, setiap apa yang kita lakukan itu ada keperluannya yang tersendiri. Masing-masing punya peranan dalam kerja masing-masing, jadi aku rasa, kita janganlah mempertikaikan kerja orang lain.

Hurmm amenda aku merepek ni?

Oke, kerja aku ni, tak adalah se GAHHH mana pun, kerja biasa-biasa je. Operator, ker…