Posts

Showing posts from October, 2012

Raya Aidiladha Kami Sefamily #Part 1~

Image
Assalamualaikum...
Sedar tak sedar  hari ni dah masuk 15 Zulhijjah...Bermakna sudah 5 hari hari raya aidiladha meninggalkan kita... Apa pengertian hari raya aidiladha yang kita fahami? Harapnya kita mengaplikasikan apa yang kita faham dalam hidup kita... Ibadah korban dilakukan nawaitu ikhlas kerana ingin mendapat keredhaan Allah...dan bukan untuk tujuan menunjuk2 ataupun sbb trend ikut2 orang... #Kalau ada niat yg sebegitu...audit diri,perbetulkan balik nawaitu kita...Mudah2an Allah redha ya?
~Dah agak lama xupdate entri baru kot...niat nak tulis tu ade..tp pnyakit M ni kuat sgt...ades,xmampu nk lawan...aduhaiii....T.T

Aduhaiii...otak saya dah blank ni...tadi dah siap type,at last xdpt nk save,connection lost...buat penat je type...T.T

Siyes dah xtau nak tulis sama balik cam tadi...xde idea dah...

~Oke,raya tahun ni sama je cam thn2 lepas...bezanya cuma ada penambahan menu dan ahli keluarga...jadi meriah sikit la...hehe...
Cumanya raya korban tahun ni agak clumsy sikit...mana taknya…

Itu Bukan Saya...

Image
Seandainya cinta mampu dilihat... Pasti setiap ruang di dunia penuh dengan cinta itu...
Adam... Andai sempurna yang di damba... Itu bukan saya...
Andai kecantikan yang diingini... Itu juga bukan saya...
Hawa ini gadis biasa... Yang tidak sempurna namun sedang berusaha mencapai piawaian kriteria gadis pilihan...
Hawa ini gadis biasa... Yang tidak kisah andai orang lain tidak memandangnya dengan cantik... Namun cukup sekadar yang Halal memandangnya dengan kecantikan asli... Yang mana, kecantikannya disimpan hanya untuk insan yang bergelar suami...
Adam... Andai kelembutan yang dicari... Itu pun bukan saya...
Hawa ini masih gadis biasa... Masih banyak kekurangan yang perlu diperbaiki... Sudilah kiranya menerima diri ini seadanya...
Hawa ini gadis yang teramat biasa... Seluruh kelembutan hanya boleh dibiaskan di dalam hati... Tidak pada fizikal diri... Tidak pada tutur katanya... Tidak pada keayuan langkahnya... Tidak pada kelembutan pada jemarinya...
Adam... Awak kena sentiasa sedar...

Kenapa muka Doktor dgn Nurse selalu ketat ni? T.T

Assalamualaikum... sehat tak hari ni?
harap korg semua sehat ye... sy ni nak kate xsehat,xjugak... nak kate sehat sgt pun,xjugak... kesihatan so far,oke,cuma kurang tidur saja... :)
#Ibu warded entri sebelum ini saya ada cerita berkenaan ibu kan...(erk yg ada baca,tau lah kot kan...) entri kali ini bukan untuk shoot siapa yg terbaik,siapa yang boleh,siapa yang tidak... tak...cuma,sejenak teringat,terfikir apabila seorang ibu dan seorang ayah sedang sakit...mampukah kita nak menjaga mereka? seperti mana mereka menjaga kita semasa kita kecil sehinggalah dewasa...
Selama ibu kena tahan kat wad Hospital Sungai Buloh (Wad 4D),banyak lah yg sy perhatikan...dari tingkah setiap doktor-doktor yang bertugas,nurse-nurse,pesakit-pesakit,penjaga-penjaga,penghantar makanan,makcik guard dan makcik cleaner...(aihhh penyibuk arh kaw ni ye yani!) ~Oh tidak,bukan menyibuk,tp itulah,ragam manusia dalam dunia,setiap dari kita ada perangai kita masing-masing...
Wad ibu ada 6 katil kesemuanya...tapi cuma s…