Wednesday, October 31, 2012

Raya Aidiladha Kami Sefamily #Part 1~

Assalamualaikum...

Sedar tak sedar  hari ni dah masuk 15 Zulhijjah...Bermakna sudah 5 hari hari raya aidiladha meninggalkan kita...
Apa pengertian hari raya aidiladha yang kita fahami?
Harapnya kita mengaplikasikan apa yang kita faham dalam hidup kita...
Ibadah korban dilakukan nawaitu ikhlas kerana ingin mendapat keredhaan Allah...dan bukan untuk tujuan menunjuk2 ataupun sbb trend ikut2 orang...
#Kalau ada niat yg sebegitu...audit diri,perbetulkan balik nawaitu kita...Mudah2an Allah redha ya?

~Dah agak lama xupdate entri baru kot...niat nak tulis tu ade..tp pnyakit M ni kuat sgt...ades,xmampu nk lawan...aduhaiii....T.T

Aduhaiii...otak saya dah blank ni...tadi dah siap type,at last xdpt nk save,connection lost...buat penat je type...T.T

Siyes dah xtau nak tulis sama balik cam tadi...xde idea dah...

~Oke,raya tahun ni sama je cam thn2 lepas...bezanya cuma ada penambahan menu dan ahli keluarga...jadi meriah sikit la...hehe...
Cumanya raya korban tahun ni agak clumsy sikit...mana taknya,disebabkan ibu belum sihat sepenuhnya,jadi sy dgn ayah ambil tugas masak memasak...tugas dibahagi dua ye...
Erkk,ibu ada kat sebelah,tgk kami masak...still the boss la... ^-^
Ironinya,situasi jadi kelam kabut sebab sehari sebelum raya,i still kena kerja...makkk mmg xley nak tolong sgt la...sob sob la haiii...T.T tp nak buat cemana,sabau je la...dah tugas... :)

Seperti biasa kalau raya2 ni mestilah setiap rumah ada ketupat,rendang,kuah kacang,sayur masak lodeh...tapi tahun ni kami tambah dengan nasi briyani resepi suke hati buatan ayah,ayam briyani hentam sajalah rempah2nya dan ikan siakap 3 rasa,rasa clumsy,rasa happy,rasa syahdu...hehe...:)
erk tapi sorry erh...sy xsnap gmbq makanan la...
Kan da kate clumsy...mmg tak ingat langsung...T.T

~Oke,ini dia gambar2 kami sefamily masa hari raya hari tu...meriah dgn menantu baru ayah ibu, abg mid a.k.a Zarul, meriah dgn kedatangan kwn adikku dpd Sabah,ialahhh Jaymie Tanasta,dan tu diaaaaa,cucu paling latest Nununnnn Tigerrrr....Huarghhhhhh.... : )

Salam Aidiladha dari kami Sefamily...dah lambat,tapi nak ucap juga...

#this is Major Love (Curik ayat #Dena Bahrin sat)






















#Random upload~

~Bersambung...


Spread Love:
Niya Unnie_Anything About You
31 Oktober 2012/ 1:02 PM
Saranghae,
NA





No comments:

Post a Comment