Monday, October 31, 2016

Tahniah Pishu !!! #UTM57thConvocation

Memandangkan hari ini adalah hari terakhir dalam bulan oktober untuk tahun 2016 ini, so kita up satu entry..

This is for u pishu..

Tahniah di atas kejayaan yang diraih, akhirnya dah konvo kan?

Tiba-tiba nak throwback zezaman kau kecik dulu-dulu, bukan main pening kepala ibu dengan ayah, campur dengan pening kepala kitorang adik beradik..

Kau bukanlah adik yang nakal or something yang etc.
Cuma sifat kau yang terlalu 'selesa' buat ibu lah seharusnya pening kepala..

I just can't imagine, kalau zaman sekarang ni, umur 9 tahun baru tahu membaca..
Allahu.. * with this, i realize, kita usaha yang termampu, tapi kalau Allah tak beri keizinan, sesuatu perkara tu, mesti takkan terjadi *

Perangai kau masa kecik zaman persekolahan, sebijik cam kakak dua orang yang atas kau.. which is me and yaya la of course kan.. Tapi takpe, kita throwback sesama kita je sudah, hahaha..

Kita waktu sekarang kalau throwback cerita depan ayah ibu, dorang gelak je lah kan.

Cuba kalau cerita tu kita bukak masa kita balik dari sekolah, mau kena sebat, takpun kena duduk luar rumah. Hahaha.

Alhamdulillah, kejayaan yang kau peroleh ini, berkat usaha kau, doa ibu ayah, dan yang paling utama, tentulah atas keredhaan Allah.

Congratulations to you lil' brother.. you did it very well !

We're so proud of you.


Orait, kita belanja sikit gambar masa hari kejadian konvo, dan hari kejadian meraikan kejayaan untuk pishu Sabtu hari tu.


Sebelum masuk dewan..
With ayah and ibu.. =)








Walau lebih tinggi, he will always be our liltle brother...
Syukri Norhamshah at Universiti Teknologi Malaysia.
October 25 at 8:40pm · Kuala Lumpur ·

Alhamdulillah, Thanks to Allah SWT smile emoticon:)

Thank You so much to my Mother and Father, Families, Lecturers, Teachers and Friends! Always be there for me kiki emoticon^_^

Big Thanks to UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA (UTM)
 - UTM Endowment Scholarship (2012-2016)
 - Dean's Academic Award (UTM 57th Convocation)
 - Marzuki Khalid Excellent Award (UTM 57th Convocation)

Previously, I only obtained 1A for UPSR, 3A's for PMR and 3A's for SPM.
 Recently, I obtained CGPA 4.00 (Matriculation Program) and CGPA 3.88 (First Class Degree in UTM).

Everything is POSSIBLE!

(Doa + Usaha + Ikhtiar + Tawakal) is my always secret recipe. Keep believed in Allah and myself for everything. Not too over confident laa deyy. Always find for "Hikmah" if anything happen ok? Hahaha.

What I can say for now is that everyone have their own "Peak Point" which able to transform their life for something better. Indeed, education qualifications is not a compulsory item to be received for everyone. Each one of us, have their own perspectives to improve their daily life. We are living here in this world to respect each other, remember that.
Don't ever underestimate other people capabilities, please focus more on to what we give to others, not what we will be received.
4 Years of Study, I'm Finally Graduated! All Is Well!
 Thank You for Everything, Sorry for Anything!

Doakan aku menjadi seorang hamba Allah yang berjaya Dunia dan Akhirat.

 Di atas ialah ucapan alu-aluan from Pishu.. 

*Sorry ye, hakak tolong snap-snap, copy-copy, paste-paste.. credit to adik-adik punya gambaq dalam FB.. pinjam tampal letak dalam blog jap eh.. *





Dia kata jangan bagi jambangan bunga, baik bagi makanan katanya.. Nah, sandwich dari kakak 3 orang..


Brownies atas permintaan...

Bertabahlah kerana adik beradikmu sejenis sengalions...

BBQ time, telan makanan sampai penuh perut...

Orait, cukuplah itu je eh..

Terima kasih atas perhatian, mohon maaf sebarang kekurangan..


Sekian,


Assalamualaikum w.b.t..


Sincerely,

Yani Hamshah

~ Always be your sister ~

1 comment: