Saturday, January 21, 2017

Throwback 2016 [Part 1]

Assalamualaikum..

Oh haiii.. harapnya masih belum terlewat untuk ucapkan Selamat Tahun 2017 dekat semua.. ( haha, bajet ramai baca la blog ni.. adoii.. takpe, berangan tak kena bayar kan..)

Sesungguhnya tahun 2016 adalah tahun yang paling pasif aku tulis blog.. eh entahlah, tak tahu nak cakap, sama ada malas, atau takde idea, atau memang takde mood nak taip.. aku syak lah, sejak ada instagram ni, semua benda aku malas nak tengok, dari whatsapp, facebook, dan blog.. asyik insta je, bias betul.. 

Dan lagi, hurm pada aku tahun 2016 sangat mencabar.. emosi selalu terkoyak, hati calar balar.. sangat roller coaster tahun 2016.. tapi apa pun, kita terima semua dengan lapang dada.. marilah kita berdamai dengan takdir.. ^-^ 

Ahee, tapi tahun 2016 pun banyak jugak bagi kenangan manis.. deep deep melekat dalam hati.. ^-^

Ok, permulaan tahun 2016, sebenarnya dimulai dengan hati yang berhuhu..
Tapi, masuk bulan kedua, Allah bagi kita, hadiah manis sweet sweet.. alhamdulillah, hikmah di sebalik ujian, Dia hadiahkan peluang berjalan di negara orang..

Ke mana?

Ke sini.. Ke tempat Tuan Ihsan bawak Seroja jalan-jalan..

Dubai, U.A.E.. So, kita share sikit je gambar.. Mengimbau kembali kegembiraan bercuti di sana..

Melompat-lompat hati kegembiraan.. haha.. ^-^

jom jalan wehhh.. (",)

ni kat al-mamzar..

kat sharjah..

kat ferrari world, abu dhabi..

kat dubai ni, building dorang semua tinggi-tinggi.. cantik la.. 


 Oke dah, stop cerita Dubai..

Lepas balik Dubai, kita berjalan lagi.. haha, tapi jalan pergi Langkawi je..

Punyalah lama tak pergi Langkawi, so perasaan tu memang sejenis best sikit lah, sebab pergi dengan famili.. Makna kata, adik beradik, ipar duai, anak-anak buah semua ikutlah..








Alamak, gambar dekat Langkawi tak banyak lah.. adui.. apa adanya aje ni.. ^-^

Oke next.. 

Jalan pergi Singapore pulak, time ni aku ikut Yaya (kakak aku) dengan husband dia.. saja nak menyibuk.. haha.. =D







Hehehe, pun tak banyak gambar.. takpe, kita ringkas-ringkaskan aje cerita.. Yang pentingnya, kenangan, pengalaman tu yang kita simpan kuat-kuat dalam hati.. hahaha ayat berbunga nau.. adehhh..

Apa lagi eh yang best sepanjang 2016 selain vacay ni? 

Oh haaaa.. iya iya, ada lagi salah satu yang best dan tak akan dilupakan lah.. eceycey..

Haaaa, jeng jeng jeng.. (ehh kau dah kenapa yani? nak ber jeng bagai..)












Hahaha, inilah kegilaan semasa 22 Julai hari tu.. pagi celebrate birthday dekat ofis, malam, dengan family pulak.. adik aku kata dia stress dengan aku hari tu.. hahaha.. lantak kau la cuki, yang penting, aku suka.. lalala.. sejenis sengal sangat perangai masa tu.. hahaha..


Oke, untuk throwback yang pertama, cukuplah setakat ini dahulu..
Ini pun dah lama simpan, baru dapat nak publish..
Bulan Januari ni pun dah nak habis..

So, apa jua perkara yang berlaku dalam 2016 ni, kita ingat yang manis-manis je, yang tak berapa nak manis tu kita letak dalam recycle bin.. haha..

Dan untuk 2017, PLEASE BE NICE TO ME.. ^-^

Orait, untuk readers sekalian, semoga tahun 2017 ini melakarkan kenangan yang manis-manis sahaja buat korang semua.. kalau tak manis tu, di harap kita semua dapat bersabar dan lapang dada.. Just chill and smile always.. Allah sentiasa saja ada dengan kita..

Terima kasih sudi baca..


 

No comments:

Post a Comment