Tuesday, October 6, 2015

'Percutian Berjerebu' 3 Hari 2 Malam [ Begin & End With Smile SukSelangor ]

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum w.b.t...


Aduhai, sesungguhnya sangat lama tak mengarang entri baru.
Entah kenapa, tahun ni rasanya memang malas gegilas nak update blog.
Ish...ishhh.. (Eehhhh, panjang pulak title entri nihh... mihmihmih...)

Tapi tak apa kot kan, memandangkan blog ini sekadar sesuka hati bukan sebab ada ramai yang nak tunggu entri baru ke apa kan dari saya... (heeee mood perasan telah di aktifkan, haha!)

Adui, tepu otak nak mulakan ayat pertama.

Memandangkan sekarang ini keadaan udara dan persekitaran agak membimbangkan, jadi, sudilah kiranya anda-anda, menjaga kesihatan masing-masing.
Kita mohon supaya Allah lindungi semua sekali. Apa-apa yang kita dapat ni, semua pun ada hikmah.
Jadilah seorang yang berfikiran positif, sangka baik dengan Allah.
Insya Allah, everything will be okay.


Walaupun jerebu melanda, kami tidak dikecualikan untuk mengikuti kursus yang telah dianjurkan oleh Pihak Suk Selangor. Kursus Khidmat Pelanggan Berprestasi 
[ Begin & End With Smile ] 

Haaa, sesungguhnya kami semua dari wakil pejabat Suk Selangor, dan beberapa wakil dari Pejabat Daerah, dengan mesra dan sukacitanya menyertai kursus ini. Heeee... (Sukaaaaaa sangat, heeehhh, padahal rindu rumah gilelessssss....)

Program bermula dari hari Jumaat, Sabtu dan sampailah Ahad. (Phewwww, bila dah hari ahad itulah, lega selega-leganya... kuikuikui...)

Bukanlah kursus tak best, tapi nak buat macam mana, hati semua pun tisu saja, rindu rumah dan keluarga, berjauhan lama-lama tu macam rasa nak nangis-nangis tepi bucu almari! Haha..


Okebai, dah nak gerak pergi Hotel Concorde Inn, Klia ~
Nampak tak eksited? Transport belum sampai, saya dah seret beg. Haha~


Otw nak masuk bilik. Sempat lagi snap pic, klik! kluk! klak! srettt!

Kami sampai ke destinasi pada jam 3.10 minit petang. Daftar, check in, urusetia bagitau, slot petang dibatalkan kerana ramai peserta belum hadir. Oke, gelak jaat dekat sini sebab dalam hati dah menjerit-jerit, 'wehhh orang-orang kampung, makcik boleh rehat dalam bilik sampaiiii malammm..ish ish ish....'


Oke, makcik dah sampai bilik, nombor bilik amende tah, 536 kot. Best, cantik, selesa. (Toksah nak cerewet sangat, asal ada tempat berteduh, semua pun boleh, best!)

Best kan, lepas tu, malam tu kami semua berkumpul di dewan (eh amende nama dewan? tak ingat dah, huhu. sorry, saya ada masalah peringatan). Kumpul pada jam 8.30 malam. Wahhh, teruja i, sebab ramai orang yang i tak kenal.

Tentatif program untuk hari pertama, kedua, dan ketiga.

Sesungguhnya, semua aktiviti yang dilakukan itu, terasa seperti, huaaaaaa... Ada certain yang menyentapkan ulu hati, ada yang bahagia gembira ceria meletop pom pom!

Stress? Oh ada juga sikit, tapi tak apa, kita positifkan saja semua perkara. Dan smile.

Ini antara aktiviti jumaat malam sabtu. 

Khusyuk nau, kami tengok Dr. Saiful ni buat lawak. Haha best lah beliau, ceria, penuh aksi dan tidak membosankan.

Dah namanya kursus Khidmat Pelanggan, mestilah berkait-kaitan dengan perkhidmatan kita kakitangan gomen ni.. Huuu, tau. ramai di antara orang awam yang selalunya tidak berpuas hati dengan layanan yang diberi. Tapi, ketahuilah bahawa orang-orang awam sekalian, bukanlah semua kakitangan gomen ini begitu, cuma kalau awak nak jumpa yang betul-betul komited, nisbahnya kurang sedikit.

Maaf seribu kali maaf, untuk di pihak saya, saya sendiri sedang cuba melakukan yang terbaik, it just because, dekat akhirat nanti, banyak yang kena saya jawab kalau saya tak laksanakan sebaik-baiknya. (Huuu, nak nangis pulak rasa, kalau kau bagi duit gaji kat mak ayah, tetiba duit gaji tak berkat, phewww... sakit lagi rasa itu dari putus cinta!)


Ok, kami semua ada 4 kumpulan. (eyhh standard je kan, bila pergi kursus, ada kumpulan bagai...)

Meh saya kenalkan dengan kumpulan-kumpulan tersebut.

Kumpulan pertama ialahhhhh....

*** (andai kata, rajuk di hatiii, jangan sampaiii merosak cinta.... lalalala) <~ ni background music namanya...masa kursus hari tu, semua benda pun ada background music, dengan saya sekali dah gelong menaip dalam entri ni, cisssskek sungguh...



Kumpulannnnn Gegak Gempitaaaa... Clap ur hands! klik! klik! klik!


Kumpulan yang keduaaaa, jeng jeng jenggggg...

*** beribu bintang di langit kini menghilanggg, lalala... (dahhh toksah panjang sangat lirik lagu tuu)


 Kumpulannnnn Naga Berapiiiiii... Phewww phewwwwww shewwwwwww!!!
(kehkehkeh, haruslah berapi)


Kumpulan yang ketigaaaaa, singggg shinggggg shingggggg....


***  Upinn dan ipinn inilahhh dia, kembar seiras itu biasaaaa... (heeee lagu takdak kena mengena ni, acane....)


Kumpulannnn Mencari Mimpiiii... (kumpulan coklat M & M, hehehe... cak! cak!)



Dan kumpulan yang keempat dan yang terakhirrrrr, ialahhhhh... sreetttttt shretttttt sreeettt...

*** Andainya engkau, ku miliki, terdahalu, sebelumnyaaaa... (ehhhh jiwang pulak? cis...cisss, tak dak idea dah nak boh lagu apa...)




Kumpulannnnn Cempedakkkk... (buah cempedak diluar pagar, ambil galah, tolong jolokkan, nama kumpulan mereka rare sikit kan...)



Oke, cukuplah tu. Kesimpulan untuk Kursus kali ini, ialah memang....

Begin & End With Smile...

+

Ohsemmm !!!


Berjuta-juta lemon terima kasih kepada pihak urusetia, Puan Ain, Encik Faridzul Adzli, cc Mahadi ( Bahagian Sumber Manusia, Suk Selangor ).

Berjuta bilion oren arigatou kepada pihak konsultan, penceramah, penambah riang hati kami di hari minggu, Encik Mohd Faisol, Dr. Saiful Amin, dan Encik Farid Ramli. ( Magic Team Resources, Richbucks Energy).

Berjuta ratus honeydew syukran kepada semua sesiapa sahaja yang terlibat dalam kursus yang deabak ni... Deabak lah sampai segan aku asyik nak masuk dewan je terasa ibarat diri ini Dato' Siti Nurhaliza, clap clap our hand plus plus smile smile kambing malu. Ohhh! Faymous sangat ghasaaa)

Oke dah, last but not least. Kursus ini tidaklah menjadikan kami semua stress walaupun di hujung minggu, kerana semua gambar ini membuktikan yang kitorang semua tak berapa nak sedih sambil menangis tepi bucu katil ataupun meraung di sudut almari kayu bersebelahan peti ais. 







**** Lai chi kang semangkok 2 kupang...
Lai chi kang semangkong 2 kupang...
Lai chi kang, semangkok 2 kupang... 
Makan satu tak kenyang...
Semangkok 2 kupang...

(Lagu ini ialah iklan ye kawan-kawan... melodinya? belasah je lah... heeee)











Oke, sekian untuk cerita di petang hari yang dingin sejuk sesejuk sejuknya ibarat duduk di dalam peti ais.
Terima kasih sudi baca, sudi layan kegelongan penulisan untuk kali ini.


Take care korang, jaga diri, jaga kesihatan.
Jaga iman, jaga solat.

Assalamualaikum...

1 comment:

  1. PENGKHIDMATAN PAKET TOUR DAN SEWA KENDERAAN UNTUK LAWATAN YANG BERBALOI DENGAN FAMILY KAT INDONESIA.

    Assalamualaikum Tuan/Puan.


    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Kami menyediakan PAKET TOUR UNTUK PADANG dan BUKITTINGGI, BANDA ACEH, MEDAN, JAKARTA dan BANDUNG, JOGJAKARTA, SURABAYA, BALI MUSLIM TOUR, dan LOMBOK.

    Dan kami juga mempunyai PENGKHIDMATAN KENDERAAN SAHAJA dengan harga yang sangat berpatutan untuk PADANG dan BUKITTINGGI, ACEH, MEDAN, JAKARTA dan BANDUNG dengan driver yang mesra, educated, baik hati, sopan, suka menolong dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pengkhidmatan pada pelancong dari Malaysia.

    Kami berusaha menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna dengan famili dan rakan-rakan di masa percutiannya.

    Contact person :

    1. Amsyahril
    ( Director )

    Mobile : +62 852 6300 7445 ( WhatsApp )

    2. Riko Adryansyah
    ( Tour & Transportation Manager )

    Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )

    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.




    ReplyDelete