Thursday, March 21, 2013

Jatuh Cinta...

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum...Selamat berpagian dan salam sejahtera...

Ewah dah macam nk bagi speech pulak pagi ni...
Dan ya,setelah sekian lama tak letak entri baru...sesungguhnya rindu pada blog picisan ini sungguhlah menggebu...adui ayat jiwa2...(tau lah tajuk entri begitu...)

Ahem sebenarnya tak terfikir pulak nak update hari ni,selalunya banyak benda nak post,tapi kerap tangguh,tangguh dan tangguh...walauweiii tahap malas bertubi-tubi menyerang...eheee...

Ahem tajuk entri 'Jatuh Cinta' katanya...Dengan siapa?Bila?Bagaimana?Kenapa?

Oke pada aku simple je,jatuh cinta tu subjektif,iaitu terpulang pada penaklukan pemikiran korang masing2...

Aku update 'Jatuh Cinta' punya entri,punya status,punya tweet,bukanlah semestinya bererti aku sedang dilamun cinta sebagaimana kotak pemikiran anak2 muda zaman sekarang...(Iya dik,akak ni kuno gila!Bercinta?Erk akak rasa,awak2 lagi terror bercinta dari akak kot...)
Kerana kisah cinta akak dolu2,ada 2hari,4hari,3bulan dan 1bulan...(aha korang mesti nak kata akak ni gila ke hapa?)
Oke,tak kisahlah korang nak cakap akak ni tak betul,sebab akak sendiri tak pasti yang dulu punya kisah tu bebetul cinta,atau sekadar budaya ikut2an kengkawan...orang nak ada pasangan,akak pun nak jugak...
Haha...kelakar sahaja kalau bercerita tentang love story dulu2...erk tapi kesemua kisah tu kisah sedih,banyak nangis tapi bukan meraung...menangis sekejap,then jalani hidup seperti biasa,ahem dan sekarang bila fikir semula,itu tanda bukan cinta sejati yang diredhai...
Dan cinta hati akak tu,biarlah untuk hanya bakal suami akak...
Couple?Oh no!Jujurnya akak ni kurang percaya dengan kaum adam,banyak sangat kali terkena terpalit kisah duka,buat akak lebih berhati-hati...
Sebab itu akak pernah mohon ibu dan ayah supaya carikan jodoh untuk akak...(Well,walau tak mudah,tapi akak sangat percaya dengan kuasa Allah,kalau ikhlas kerana Dia,urusan itu akan menjadi mudah...)
Jadinya dengan umur akak sekarang ini,sudah tentu tiada masa untuk bercinta ya sayang...
Dan jadinya akak terhadkan cinta untuk yang dah sah bergelar suami...
Ehee sweetkan kalau bercinta lepas kahwin (erkk ayat penyedap hati,padahal dah 2 kali mimpi orang nak masuk minang,jantung dup dap tak boleh handle dalam mimpi tu...takut semua ada...)

Arghhhh adik2,apalah yang akak merepek ni...?

Oke kita tutup cerita tentang akak punya future husband kesayangan yang masih tak tahu lagi siapakah gerangan orangnya...

Oryte2,sebenar-benar,sejujur-jujurnya yang jatuh cinta itu adalah dengan Rancangan Variety ramai iaitulah "Running Man"!!!!

Oke,Running Man tu dah lama,kenapa baru nak jatuh cinta?Kuno k akak ni...

Haha adik,akak memang dah lama jatuh cinta dengan Running Man,cumanya baru sangat jatuh cinta dengan SpartAce Couple!
Orang lain dok sibuk Monday Couple,aku sibuk SpartAce Couple...

Wihihiii,haruslah,sebab aku rasa Jong Kook oppa tu comel2 je kalau dengan Ji Hyo...
Hehe...dan yang aku jatuh cinta nya jugak adalah kerana abang Jong Kook itu tersangatlah kiutnya,mata sepet,senyum comel,badan taf (aippp apa ni macam ni tak elok tau!)
Oke badan taf,tapi bila menyanyi,alahai abang Jong Kook,comelnya suara abang,saya suka!
Hehari nak dengar abang nyanyi lagu Sarang Surowo dengan All Man Are Like That...Jatuh cinta wooo!

Dan ohooo MV All Man Are Like That ada abang Joong Ki kan?! Giler awesome! Melt sebentar...hihi...

Ehem semalam lah aku jenjalan,hajat dihati nak cari album baru Kim Jong Kook oppa (Journey Home),but so sad...tak ada! Sedih,mana nak cari ni bang oi? (eceyyy bajet ayat gitu macam la da lama kenal...perahsan3)

Oke,alahaiii punyalah suka dengan abang Jong Kook,punyalah jatuh cinta,tiap2 malam tengok Running Man!
Oh man! Really crazy!

Ahaaa sudahlah itu,aku nak menutup kegelongan 'mencintai' Commander Running MAn itu...
Kita tutup ajelah perbincangan kita setakat ini ye...

Bakal menyusul:-
Entri tentang Meh,Sandar Pada Aku(Review novel) aku dah habis baca,sumpah best gila! Tahniah Aifa Batrisya... :-)

Dan entri Menunggu Kelahiran Kesayangan Baru...(kakak aku tengah berjuang untuk bagi kami anak buah lagi...mohon doakan dia and baby dia k,moga semua berjalan lancar...)

Dan terima kasih daun keladi,baca entri baru akak ni,dan lain kali jemputlah ye datang baca lagi...

Maaf kalau ada segelintir ayat yang mungkin menyinggung hati...
Take care...
May Allah bless us... :-)

Anything About You,
Lovey Dovey,
Niyaz Arumi
21 March 2013
Saranghae...

#Punyalah suka,dan tengoklah gambaq Jong Kook oppa kesayangan saya ni... :-)

No comments:

Post a Comment