Thursday, March 21, 2013

Izz Zhufira Aisyah

Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum w.b.t...

Ehe seperti yang dikatakan pagi tadi,entri baru menyusul...
Alhamdulillah,diberi kesempatan...
Ahem,tajuk entri nama orang...

Siapakah gerangan Izz Zhufira Aisyah itu?

Eh chop! Chop!
Lupa nak habaq pada hangpa,kakak cek selamat melahirkan baby girl jam 11.28pagi tadi...em apa tarikh hari ni 21.03.2013? (cantiklah tarikh,jelous iuolss)

Baby girl itu seberat 3.2kg...
Selamat dilahirkan di Hospital Sg.Buloh...
Tomey bambam! Geram!

Aku tanya kat kakak aku,"sape name baby weh?"

"ahhhaaa mana boleh! rahsia!"
Stress je aku...

Pujuk punya pujuk,aku kata kat kakak aku,"bhai tolong r weh,tolong r bgtau,aku nak letak dlm blog okeh?"
Sekali dia bagitau "Izz Zhufira Aisyah"...

Hahaha jauh sangat dengan sangkaan aku,"Iman Syahirah"...

Ouh tak apa,erm tapi sebenarnya,nama ni tak confirm lagi...
Nak kena bincang dengan husband dia katanyaaa...

Jejadinya selagi belum buat surat beranak,selagi itulah kami panggil dia nama-nama manja gitu...Baby ke,yayunk ke,darling ke,mucuk ke,apa-apa je lah dulu...Hehe...

Oke,baby ni adalah cucu atok dengan wan yang ke 6...
Alhamdulillah,rezeki Allah bagi tu...

Insya Allah bulan 10 nanti,akan ada cucu yang ke 7... :-)

But still,aku tak percaya kakak aku dah selamat melahirkan,cuba korang bayangkan,semalam kitorang boleh pergi jalan-jalan dekat Tesco,lepas tu jalan-jalan dekat Setia City Mall,makan Carls Jr.
Aiyoyo,pagi tadi aku baca text kakak aku tu,dia kata sakit-sakit...
Aku tanya dia,sakit macam mana?
Sakit macam senggugut katanya...
Lepastu kata dah ada keluar darah sikit-sikit...Makkkk seriau aku...
Terus suruh dia pergi hospital...
Lepas tu aku tanya sakit sejak bila,dia kata sakit sejak pukul 3 pagi tadi...
Ohhh pukul 3 pagi?Aku belum tidur lagi kot...
Mesti kakak aku tu tengah tak boleh tidur kan...

Ok,yang aku tau diorang sampai hospital dalam pukul 8 pagi kot,bebajetlah baby tu kuar petang ke hape,sekali abang ipaq bagitau 11 lebih,baby dah selamat dilahirkan...

Subhanallah! Alhamdulillah!
Sesungguhnya kuasa Allah itu teramatlah besar...
Takbir! Allahuakbar!

Ahem,apa pun terima kasih ye buat semua yang mendoakan kakak ku itu...hanya Allah saja yang dapat membalasnya... (",)

Terima kasih sudi baca entri ni...

Maaf kalau ada silap dan salah dalam berbahasa...

Take care...

Wassalam... :-)

Anything About You,
Niyaz Arumi
21/03/2013
Love
Saranghae

*gambar baby untuk tatapan pembaca blog terchenta! (bajet ramai sangat lah bace ye yani? Ehe perasan takpe kan? Tak kena bayar kan?)

*satu terselit gambar semalam kakak aku tengah berjalan-jalan...haha...






No comments:

Post a Comment