Monday, April 1, 2013

Bila April - Welcome Sayang!

Assalamualaikum w.b.t...

Ehe korang,tak sangka dah masuk bulan April kan...

The one of bulan yang memang aku suka tunggu dalam setiap tahun...
Kategori bulan fevrito de licious la ni...

Mana lah tak nya,ehhh alamak tiba-tiba hilang idea pulak...haihhh apa kau merepek ni bhai? cheiiitt!

Hokey,dah dapat balik idea,eh kejap lari kejap datang pulak...ahem mana lah tak nya,kebanyakan april yang selalu aku tempuh ni majoriti adalah sangat best,terutama apabila sudah mengenali si pencinta hati,semangat jiwa yang selalu ada dengan aku since 2003...

Well well well,terus terang,kawan aku memang tak ramai,dan ohhh lupa pulak nak memperkenalkan si pencinta hati...

Ehee seharusnya ialah my lovey dovey novels...

Itulah 'dia' 'kawan' aku yang sangat awesome sejak aku mula kenal since 2003...

Dan aha,first love aku itu ialah novel "Ombak Rindu",kitorang berjumpa (dating kengkonon) kat Summit Usj... Time tu aku baru form 3 bhai...ahaks!

Menggatal gila,kekecik da baca novel...Eh tapi takpe,sebab dengan membaca novel tu la subjek BM masa SPM dolu aku dapat A...(dan yeks paling tak tak nak sangka Sejarah pun...) oho ter *throwback* pula...hihi...

Oke sambung...
Bila april tiba hati mula berkata bertahun lamanya perkenalan kita...
Ku tanya padamu, kenapa teruk sangat penangan dirimu...? Terhadap diriku...
Di april yang ini,ku ajar hatiku,sabarlah menanti,tak kan lama lagi...
Pesta Buku Antarabangsa...

Duitku pun tak sesabarnya nak dermakan diri dekat penerbit feverito...
Ahaaa sudah yani,kau tak usah nak kerepek bagai...

Oke,usually,Pesta Buku Antarabangsa akan diadakan hujung bulan april sampai awal bulan mei...
Seharusnyalah lokasi tak pernah berubah iaitulah di PWTC (kriukk kriukk! bhaii weh perut aku berbunyi pulak tetibe,laparnya...T.T) *out of topic* je selalu...tetibe...

Sorry lah ye adik2 sayang,akak korang ni memang begini,dia dah mengantuk,tapi tak boleh tidur di sebabkan masalah kesihatan...silalah bersabar kerana akak tengah gelong...

Ahem seperti tahun-tahun sebelum ini,asal bulan april je,aku dah list down novel apa yang nak dibeli...kueng kueng kueng...pemantapan bajet sebelum membeli itu wajib,nanti duit keluar seperti air...
April tahun ni yang aku tak sesabar sangat (insya Allah kalau panjang umur) ialah menanti untuk memeluk naskah,baby kak Suri Ryana yang ketiga iaitu PISA...pisa? Apa tu? Eheeehe,penggemar novel mesti tau,pisa itu tajuk novel terbaru karya kak Suri yang teramat saya sayang!

Playboy Itu Suami Aku...
Hihi damn excited!

Heharap sangat tahun ni dapat jumpa kak Suri,selalu borak2 bersayang2 dlm FB ngan Instagram je...
Kalau dapat jumpa f2f lagi mantop bhai!

Kak Suri tu comel gila! Ditambah dengan bakat menulis yang memang aku suka bangat campur darab darab pengolahan cerita yang dia terjemahkan,pergh memang aku takleh tinggal lah beli novel kak Suri ni...
Disamping yang membuatkan aku suka dan sayang gila adalah kerana sifatnya yang sangat baik dengan semua pembaca peminat novel dia...

Yang tu aku tengok dari segi dia layan setiap soalan dan kerenah peminat2 dia kat FB...
Setiap komen korang tu,mesti dia akan mention korang semula...tak ada yang dia tak reply lah...
Ouh kak Suri Ryana,naye sarang high high! (ala tak dapat nak link2 sebab aku tak reti sebab ini entri aku update pakai fon jeh)

Aha oke,actually bukanlah novel kak Suri je yang akan keluar soon,banyak lagi,cecontoh macam novel kak Siti Rosmizah,kak Mimie Afinie, dan sebagainya,alahai tak dapat nak mention,sebab banyak sangat...
Noveli (hachummm! alhamdulillah,eh sorry terbersin plak..huhu...selsema nak nanges ni)
Novelis dalam malaysia ni kebanyakannya berbakat,kalau ada yang tak berbakat tu,kan ke boleh digilap lagi...

Buktinya sekarang penerbit drama dengam filem semua nak buat adaptasi novel...
Serius dah banyak gila!

Kebanyakannya drama adaptasi novel tu aku tak berapa puas hati,jalan cerita terkadang lari langsung dari dalam novel...

Huhu...
Weh eh tak nak la type mype cenggini,aku dah banyak lari dari topik sebenar ni... Hihi...
Hoke2 aku tersangatlah berharap bulan April ni akan sangat 'NICE' pada aku seperti tahun tahun sebelum ni...

Bilaaa bila april aku menantimu...
Aku menantimu,dan bila april,bila april dapatku pastikan,cintaku ini...lalalala...sesaje lah aku nak nyanyi kot2 ke ujan kejap lagi...hihi...

Sebagaimana aku harap April ni NICE untuk aku,aku harap april ni jugak NICE sangat untuk korang semua k...*eh tercabut plak tisu kat hidung,haha hobi bila selsema,letak tisu kat hidung*

Eh korang jaga kesihatan tau,sekarang ni aku rasa musim orang tak sihat kot,batuk ada selsema ada demam ada...

Penyakit ni senang je nak datang,tapi mohon bersabar lah eh,sebab sakit tu semua penghapus dosa2 kecil kita...
Kalau ada yang smoke tu,mohon smoke la berpada2 ye,kena sayang gak organ dalaman yang memang kita tak akan nampak tu...

Dapat berhenti lagi ok kan wahai perokok2 tegar yang handsome kat Malaysia ni...be nice to yourself k...?
Dan kalau ada yang kaki drunk tu pun,mohonlah berenti,bertaubat sebelum terlambat,selagi pintu taubat masih terbuka,ini bukan tentang menyibuk jaga tepi seluar orang or tak 'world'...bukan tentang itu,ini tentang Allah sayang kita,dalam selalu kita lalai,setiap hari bangun dari tidur itu bukan ke satu nikmat yang kita tak nampak?

Jangan sampai bila Dia dah tarik nikmat yang satu tu baru kita nak menyesal...
Time tu malaikat dah assalamualaikum dan hi hi kat kita tunggu dalam kubur...
Hidup ini bukanlah terlalu panjang untuk kita bazirkan...
Dan bukan terlalu pendek sampai kita terlupa...

Hidup ini penuh matlamat yang perlu kita kumpul untuk kehidupan akhirat sana...
Mudah-mudahahan kita akan sentiasa ber istiqamah dengan amal.kebaikan kita...
Jangan pernah putus doa k...
Ahemmm oke lah...

Pukul 3 sudah...
Akak dah tak larat sangat ni...hekon plak kuat,adui...sejuk tapi panas,camne tah rase tu...huhu...
Dan memandangkan ini hari 1 April,korang tak payah nak fool2 kan orang or kawan2...
Aku cukup benci dengan April Fool ni!

Budaya luar yang macam tu tak bagus,nak have fun,joke dengan kawan2 boleh,tapi jangan smpai menipu bagai eh...aih pesanan khidmat masyarakat yang tak berbayar...
Oke korang,ini betul punya last...erkk?

So take care eh,"april,please be nice to us sayang" (i heart u alot!)
Korang take care,aku take care,hehe...

Jaga iman,jaga solat...
Terima kasih baca entri ni...

Wassalam...
Naye sarang high high,
Niyaz Arumi
1 April 2013
3:08 AM

*psttt,happy birthday untuk semua yang menyambut hari ulangtahun kelahiran hari ni ye...may Allah bless...

*picture with my sayang! harap dpat pegi pesta buku dengan dia nanti,sebab kami giler novel dan sebab kami takde pakwe lagi...yeayyy! Jadinya kami boleh sesuka hati nak dating tanpa batasan! Haha... (",)

No comments:

Post a Comment