Thursday, August 1, 2013

Happy Birthday dan Ramadhan...

Happy birthday to you...
Happy birthday to me...
Happy birthday to us...
Happy happy birthday...

Eceycey,salam takde ape takde terus nyanyi2...chieeettt!

Ahem ok, assalamualaikum readers semua... (ehhh ada ke yang membaca? *anggap je la ada ye,sedapkan hati sendiri..haha*bajet ada bajet ada,padahal takde,kbai)



Kenapa nyanyi lagu happy birthday???


Ohoo,it's my birthday today! Subhanallah...syukur Alhamdulillah...masih diberi nikmat menikmati hari lahir sekali lagi...semoga umur aku sentiasa akan diberkati,dimurahkan rezeki,dapat jadi hamba yang solehah,anak yang taat,bakal isteri dan ibu yang cemerlang satu hari nanti...insya Allah...(doakan ehhh korang... :') dan mudah-mudahan semoga kita semua umat Islam Berjaya di dunia juga akhirat...semoga Berjaya mencapai impian dan cita-cita hendaknya...


*eh jap,tapi ada ke orang tu punya birthday dia buat entri sendiri nyanyi kat diri sendiri?wish kat diri sendiri? hahaha...ohhh sungguhlah aku tidak malu kalau gitu...wiwiwiwi..ahh tak kisah,janji wa happy*


Eh rasa hari ini macam best saja...(erk kalau ada benda tak best pun akan aku anggap best3 sahaja,sekian...bhaha..) :') eh positive itu perlu kan? bukan tiap2 masa hari lahir je kannn...


Dan oh oh,aku rasa bukan aku sorang je yang sambut birthday hari ini, jadinya kepada kawan2 yang sama tarikh lahir dengan aku ni,aku ucapkan Selamat Hari Lahir...

22 Julai tahun ini memang superb lah! Sangat best. Sebab birthday aku jatuh pada 13 Ramadhan 1434H. Yeayyy! Bulan ramadhan,bulan penuh keberkatan,syukur syukur. Tersangat bersyukur. *wink* *-^

Eh bulan ni baru 1 entri aku tulis? ish2 sungguhlah malaih...erkkk malas...campur busy,campur buat-buat busy...niheeee...eh tapi memang busy pun...


*ala dah hilang idea nak tulis apa...haha sat g pasti banyak benda kerepek aku tulis...*



Dan ye,ahem terima kasih buat semua ahli keluarga dan rakan-rakan yang ada wish besday saya! May Allah bless uolls... naye sarang high high! ^-^


Memandangkan hari ini sudah hari ke 13 Ramadhan, rasanya belum terlambat lagi aku ucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan semua...semoga ramadhan kali ini lebih baik dari ramadhan yang sebelumnya.


Tapi pada aku,setiap ramadhan yang aku lalui,punya kenangan yang tersendiri,cumanya tahun ini aku rasakan lebih istimewa. Kenapa? Sebabnya,entahlah,mungkin sebab umur aku dah makin meningkat,kira dah boleh jadi nenek2 gitu,haha...nenek sangat...! Yelah,sebab umur dah makin banyak,orang kata,dah makin banyak ingat mati dan hidup ni bukan untuk aku habiskan masa berENJOI saja,jadinya aku dah lebih bersedia menyambut ramadhan kali ini.


Ditambah keseronokan pulak sebab besday jatuh bulan ramadhan,lagi melompat kegirangan aku...istimewa tau! siryes tak tipu...ada lah sentimental value... (eh shamini ni kacau kita buat entri pulak...hihi...)

shamini: eh ni apa?wish untuk diri sendiri...?

aku: hahaha,haahlah shamini... :p


*sambil gelak kah kah kah...padahal muka dah tebal,maluuuuuu! nak sorok muka dalam peti ais jap*



ahaaa oke sambung balik,iklan dah habis...


erm kan,best puasa,besday...besday...puasa...


"eh apa yang best?bukan boleh celebrate pun..."

"shhhh shhh,eh siapa kata?boleh jugak lah..."


caranya: ketenangan adalah tahap maksima sebab kita sedang berpuasa,maka kita lebih rasional dan sabar, lagi, kita boleh kumpul pahala banyak2 masa ulangtahun harijadi kita,yeayyy...kalau bukan bulan puasa ye korang boleh berpuasa sunat...digalakkan sebagai tanda syukur kita kepada Allah sebab masih beri kita nikmat kehidupan sehingga ke hari ini.


sebenarnya celebrate birthday tu bukanlah sekadar kita potong2 kek,tiup2 lilin,makan2 besar,nyanyi2 lagu...celebrate ni banyak cara,boleh dengan solat sunat,puasa,zikir,mengaji,beri sedekah,belanja kawan-kawan makan dan banyak lagiiiii...bila tiba hari lahir,aku rasa memang wajar kita buat benda2 yang baik dan berfaedah,supaya lebih mendapat keberkatan daripada Allah...biiznillah. :')


~dan tapi kalau nak sambut dengan kek dan makan-makan itu juga tidak salah,untuk menggembirakan hati sendiri..contohnya macam aku ni,sengaja nak menggembirakan hati dengan menyanyi sendiri lagu di blog ni...haha...sesambil buat entri wish diri sendiri...hihi...




^ahem memandangkan ianya adalah waktu bekerja,jejadinya entri ni pendek je,kalau panjang pun buat hapa,aku banyak merepek...*sebenarnya stress sebab tak dapat upload gambar*


^oke korang,selamat berpuasa,selamat berbuka,selamat hari jadi,selamat hari bahagia dan semoga selamatlah apa-apa jua yang baik ye...

^mudah2an setiap apa yang kita lakukan setiap saat,setiap minit,setiap jam,setiap hari akan diredhai dan dirahmati oleh Allah.


terima kasih sudi baca entri ini... :')
 
salah silap yang ada,mintak maaf ye...
 
okebai,Assalamualaikum...
 
 
Anything about you_Niyaz Arumi
22 Julai 2013/13 Ramadhan 1434H
3:45 PM
Saranghae








No comments:

Post a Comment