Sunday, April 13, 2014

Surprise Yang Tak Jadi... Malu Jerr... Haha~

Bismillahirrahmanirrahim...
 
Assalamualaikum w.b.t...
 
 
Short, quick, entry saja untuk malam ini.
Lagipun esok nak kerja, dan mata pun sedang sudah berat ni. (Mengantuk sangat.)
 
 
Jadi kita shoot je la ke cerita yang sebenarnya.
 
Nak dijadikan cerita, mak aih, (erkkk lapar pulak aku, perut berbunyi pulak tetiba, huhh...)
 
 
*Weh, tengah lagu fevret aku dalam IKIM.fm ni. *Destinasi Cinta oleh Mestica. (Layan jap ni...)
 
~Amenda banyak benor iklan ni Yani oit, cepat cepat cepat...
 
 
Oke, nak cerita, hari ni aku rajin sikit sebab buat benda alah ni untuk kakak-kakak aku.
 
 
(Hadooooiiiii, stresssnya aku, Encik H sayang, tolonglah, aku nak upload gambar ni, janganlah macam ini pun nya adoiii!)
 
 
Oke dah boleh, tengkiu ye sayang ye. (Ye dengan henpon ni kena cakap gitu, baru boleh. Wee~)
 
 
Tadaaaaaaa....
 
 
Inilah yang aku buat tadi...
 
 
Apa ni?
Oh ya, ini namanya hadiah untuk dua orang wanita kegemaran aku di dalam dunia ini.
Kerana mereka berdua lahir di dalam bulan April. Yaya lahir 7 April 1987 dan kakak lahir 18 April 1983.
 
Al kisah memula aku nak surprise la kengkonon, (padahal tak surprise mana pun, mana tak nya, aku bukan balut pun hadiah tu, haha!) Iya, surprise sebab kengkonon nak buat kad bagai, tapi itu je yang jadi sebab 'kawan' aku yang paling rajin telah datang rumah. Maka, ini sajalah yang terhasil.
 
Nampak tak 'noty' si dia!
 
Aku pun tak tau nak bagi apa untuk birthday diorang ni, so, hanya inilah idea yang tercetus.
 
 
belum print gambar lagi time ni~ oke next!
 
Apa benda tu ye?
Oh itu tudung bawal printed, senang doe, tak payah gosok! Renyuk-renyuk pun boleh terus pakai. Hehehe... Lepas tu, aku lipat-lipat, aku gulung jadi gitu, then aku ikat reben.
Lepas tu aku terfikir, eh takkan gini saja hadiahnya?
 
Itu yang tercetus lagi idea ingin kad. Tapi bukan jadi kad, jadi LiKad! Lidi Kad, non hado je lah bahan-bahannya, semuanya barang recycle! Bagus Yani, awak telah berjimat cermat! Reben-reben semua tu ialah lebihan masa majlis kahwin Yaya dua tahun lepas. Hihi. :)
 
 
Walau harga tudung ini ialah harga KASIH SAYANG dan MAMPU MILIK, namun begitu, yang selebihnya kita buat dengan KASIH SAYANG dan MAMPU MILIK jugak ye.
 
Dan lagipun sebenarnya gambar yang aku nak print tu, aku nak print gambar diorang sensorang, tapi yang aku jumpa, semuanya gambar dengan aku. (Yelah, buat tadi pun tergesa-gesa, nak cepat siap, sebab Yaya nak balik. Tu yang begitu saja. ;) So kita print mana yang ada, dan lekat, dahhh siappp!
 
 
hehe saya tidak Kreatif pun. :p
 
 
Dalam masa tengah buat ni pun, Aisyah sedang 'membantu' aku dengan jayanya!
Habis berselerak semua barang-barang. Haha, takpe, nasib acik sayang awak!
 
 
Ini budak manja! Dia tengah mengada dengan saya~


~punyalah banyak pen, satu warna jugak yang aku guna, hehe~



yeay dah siap!


Dan akhirnya sudah siapppp, lega aku.
Dan entri ni pun dah sampai penghujungnya.
Dan buat kakak-kakak aku,
 
 
"Aku doakan korang berdua akan sentiasa diberkati usia, dimurahkan rezeki selalu, diredhai dunia akhirat, berjaya dan bahagia, maaf untuk segala apa kekurangan ketika menjadi adik korang ya! Biasalah adik korang ni mengada tak kena tempat! Sebab tu dia TAK BOLEH kahwin lagi, sebab dia belum matang, korang dah matang, sebab tu korang dah kahwin. Haha, yekk takda kena mengena! Well, apa pun, walau terkadang perbuatan tidak menzahirkan aku sayang kat korang, cukuplah sekadar Allah yang tahu, macam mana aku sayang kat korang. Semoga nanti kita bakal bertemu di syurga-Nya, supaya kita boleh borak-borak macam selalu. Semoga setiap amal ibadah kita semua diterima Allah. Selamat menjadi isteri dan mama ibu yang solehah ya! Aku sayang korang padat-padat weh! Hehe."
 
 
Akhir kata, buat korang jugak, yang sudi baca entri mengarut aku ni, aku doakan semoga kalian semua Berjaya, dunia akhirat.
Mari kita menjadi hamba Allah yang soleh, solehah. Semoga Allah sudi memandang wajah kita dengan rahmat kasih sayang-Nya.
 
Apa jua sikap aku, tulisan aku (dalam blog ni) mungkin ada yang buat korang tak suka, aku dengan rasa rendah hati memohon maaf. Segala apa yang baik itu datangnya dari Allah, dan apa jua kekurangan yang terzahir adalah dari kelemahan diri aku.
 
Take care korang. Jaga Iman, Jaga SOLAT tau~
Baca Al-Quran selalu. Ingat Allah walau di mana saja kita berada. ;)
 
Sekian, wassalam.
 
~ Norzayani Binti Norhamshah~
13 April 2014 / 13 JamadilAkhir 1435H
11.45 PM



2 comments:

  1. Sweet..untung dpt sedara mcmnie..tudung walopon hrga kasih syg,nak buat tue bkn mudah tue.. penuh kasih syg tue paling mahal.. tgh google psal hadiah..jumpa blog nie..nice sharing.. :)

    http://ourlovebonding.blogspot.com/2014/04/kaki-cramp-ketika-mengandung.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam mama darwisy, nice to know u.

      terima kasih sudi melawat blog ni, hehe, saya pun pada permulaannya memang tak ada idea nak beri apa, tp itulah yang terlintas, hehe. =)

      Delete