Friday, May 9, 2014

#Liebster Award Nomination ~ Kak NiezaHata

Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum w.b.t...

Amende 
Liebster Award Nomination
niii? Tak reti la haihh... hehe tapi ada geng blog kak cik puan thisni3zahata mintak kite jawab soklan-soklan yang beliau utarakan.. (haicehh utara sangat ye Yani!)
Jadi, saya dengan baik hati, sopan santun, indah budi pekerti lagi jujur akan menjawab soklan-soklan yang mencabar itu... Mencabar kah? Haha, tengok sat g la ye...


ini dia, logo wajib untuk di 'kopi pes' oleh sesiapa yang buat benda alah ni...
Kak Cik Puan Ni3za, haruslah awak nanti saya tag kembali untuk menjawab soklan cikgu tadika ini. Muehehe... 

Oke, saya akan jawab dengan penuh kasih sayang... ngegege...

Oke, cabaran bermulaaa... (Yani, toksah nak poyo sangat boleh? Jawab je lah...Heshh..Oke3, ampun. Hehe, eh soklan BI, i jawab BM la aje. Sebab kalau jawab BI, kompem jawapan aku cover-cover plus tak e-class!!! Hahaha...)


1- What is the meaning of your name?

~> aiseh, kalau cari maksud, nama Zayani itu di dalam buku bermaksud, kecantikan. Nor ialah cahaya, jadi maksud panjang, cahaya kecantikan... alhamdulillah, cukup hensem tak jawapan?


2- Why do you like the brand on your phone now?

~> erm pasai brand SAMSUNG tu semua orang dok pakai la ni. sebab dia feymesss, sebab dia besttt, sebab mungkin product Korea kot... haha. Kejam!


3- What is your favorite color?Why?

~> seriously bhai, wa tak tahu. tak tetap pendirian tau saya ni. Kejap kang suka biru, kejap kang suka biru, lepas tu suka biru lagi. hahaaha.... kebahagiaan sungguh dengan biru ni. :D (wehhh tapi otak wa tak blue tau! kikiki... )


4- Which category in a blog that's you love to click?

~> alahhh, eh jap, nak bukak blog sendiri jap, nak carik jawapannye, hehehe... ouh ni kat 'followers'...sebab gigih akan follow semula sesiapa yang follow sayeerr. okay yani, jawapan tak boleh handle...!


5- A song that recalls your memories.

~> aiseymennn, memori tu gembira ke sedih ke marah ke camne? Ialah lagu bapaku pulang dari kota, bapaku belikan kereta, kereta kecil warna merah, boleh ku bawa ke sekolah...pon pin pon pin pon ponnn... haha nyanyi bagai ni, kalau dengar lagu ni, mesti teringat zaman kanak-kanak yang best. ;)


6- Do you like to eat ice cream? Why?

~> gila kau aku tak suka aiskrim. Suka gilalas. Lebih-lebihnya Magnum Almond tu. Kalau makan tu, kompem wa tak heran kalau Fahrin Ahmad lalu depan mata. Haha.


7- What is photography means to you.

~> ala soalan ni susah la. tak tau nak jawab. Tapi satu la, tengok word 'photography' ni, kompem sayer ingat adik sayer, sebab dia sangat suka dengan bidang ni. (eh bila raya, budak ni wajib ambik gambar kakak dia! kalau tak, tak hadaa duit raya... kejamnya Yani ni! lalala...)


8- Which one you prefer..Compact or DSLR camera.

~> DSLR , Duper Super Luar Biasa gambar hang boleh snap! Sebab gemok dan boleh poyo-poyo macam photographer terhandal gitu kaedahnya... huaaha.. 


9- What is your phone wallpaper?

~> hehehehehehehehe, haruslah wallpaper gambar ibu ayah saya... (apakah? tidak percaya?) ala betui ni, wa tak tipu... :) sila berpercaya ye, takde kaedah nak tipu mipu ni. 


10- Do you love selfie?

~> hahahaha, sedangkan Najib dengan Obama suka selfie melfie ni, mana mungkin Norzayani ni tak suka... haha, kau dah takde kerja ye Yani? Jawapan semua panjang-panjang. 


11- What do you think of your boss?

~> bos kecik ke bos besar? ala ini soalan susah. Hahaha takmo la jawab. Satni, bos baca, abes I. Tapi bos saya, baik. Tu je nak cakap. Haha... Kaedah nak lepaskan diri ni.


Yesss, habis pun soalan mencabar minda ni...Hhehe, diharapkan berpuas hati la sahabat saya kak cik Nieza dengan jawapan sengal saya ye. Hurm kalau ada tersinggung mana-mana, sorry ye. Hehe... =D

Oke, oleh kerana beliau telah beri saya soalan untuk dijawab, makanya seharusnya lah saya jugak nak tag beliau dan sahabat-sahabat blogger yang lain (yang terpilih..ecewah, macam nak menang motor pulak ye...) untuk menjawab soalan terfeymes abad ini... Haha...

Siapa yang kena jawab ? Ni awak, yang comey-comey ni... (erk yang lain kalau terasa nak jawab, boleh je copy soalan, then jawab je... kata nak suka-suka hati...heheee...)

4) Ayuzan
5) Mie Za
6) Nhhas
9) Sha


Oke nah soalan-soalan cemerlang, gemilang, terbilang. (Tema Soalan- Puasa & Raya) 

1) Kat baazar ramadhan, apa makanan atau minuman wajib beli? 

2) Kenapa murtabak menjadi menu fevret orang di waktu bulan Puasa? (Jawablah dengan kreatif ye)

3) Antara bandung cincau dengan soya, siapa paling laku sekali kat baazar nun? Dan kenapa?

4) Shopping untuk raya, masa bulan puasa atau 3 bulan sebelum raya?

5) Last dapat duit raya, umur berapa? 

6) Kenangan berpuasa dan raya yang sangat antik untuk diingati?

7) Tahun ni, apa warna tema baju raya?

8) Lagu raya apa paling disukai? Kenapa?

9) Kuih raya apa paling menjadi kegemaran? Apa sebabnya suka? Jelaskan. (Aicewahhh...haha)

10) Kuih raya selalu buat ke beli? Kenapa buat? Dan kenapa beli? (Heheheee)

11) Dah habis ganti puasa ke belum? Dah habis, syabas! Kalau belum, kenapa, malas eh? (Ngeh3...)



Oke, dah siap, soalan buatan sendiri yang suka-suka hati.
Selamat menjawab sahabat-sahabat ku. Hehehe...
(Tapi kalau tak nak jawab pun takpe, korang mesti dah jawab dalam hati kan...ngeh3)

Kalau ada soalan yang tak puas hati tu, maaf ye, gurau senda sahaja.

Terima kasih sudi baca entri ni.
May Allah bless us. Biiznillah.

Sincerely,
Norzayani Binti Norhamshah
9 Mei 2014 / 9 Rejab 1435H

3 comments:

  1. Alamakkk kena tag lagiii ? Hahahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha,takpe awak, itu tandanya ramai orang sayang.. :D

      Delete
  2. Haha..Ok..ok..Sy try jawab..kiki

    ReplyDelete