Monday, May 19, 2014

Hurm, sedapnya...

Bimillahirrahmanirrahim...
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani...

Assalamualaikum w.b.t...

Hehehe, sebenarnya hari ni agak tiada mood nak pergi kerja.
Hari ini aje lah, selalunya hari Isnin, aku rajin bersemangat tau! Kuikuikui. Sila jangan poyo sangat ye Yani.

Haih amenda lah aku ni, setiap kali entri, mesti nak melalut ke laut dulu.

Huhu, takde, saja je nak share 'kesengalan' dan kekreatifan aku, yang dah sehabis kreatif la ni.

Haha, sebenarnya bukanlah kreatif pun, ini namanya boring plus tak ada kerja.
Erm tapi kawan aku, Shamini, dia kata aku gila. Choiii, mana ada i gila oke. Cuma, saja-saja aje. Suka-suki.


cantik tak? haha~
ni pun gatal, conteng monteng~


kite bagi dia pakai lambut kale putih~

kite guna gam, pen sharpie, gunting, tisu, telur rebus!
Hensem kan?
Oke, aku tau hemsem sangat!
Telur pun boleh jadi entri ye yani?? Haih lah kau ni...huu...

Tadi borak sengal-sengal dengan Shamini, aku kata kat dia, besok-besok kalau aku nak kahwin, kita bagi gini je kat tetamu. Gelak berdekah-dekah dia..
Senget je.. Hello, kreatif apa, pengantin ada idea gini. Haha...
Lepas tu dia tanya aku, kalau dah banyak-banyak, mampu ke nak buat pengantin oi?

Erkk oke, tak mampu. Kbai.
Hahha. Kalau setakat suka-suka boleh lah.
Alah aku cakap tadi pun main-main je, bukan nak kahwin betul-betul pun.

Sesungguhnya tetapi, aku ini kalau dilayan perangai sengal, maka orang lain di tepi-tepi aku akan stress.

Tapi kan, aku rasa, kalau aku bagi anak-anak buah aku telur yang sebegini comel, mesti diorang teruja.
Diorang memang sayang sangat kat "ACIK NANI" diorang ni...haha sayanglah sangat!

Tapi sekarang ni susah bebenau nak jumpa telur rebus kat rumah orang kahwin.
Selalu dapat bahulu je kan.
Tapi aku rasa lagi best kalau dapat telur. Bila balik, lenyek sampai lumat, letak mayo sikit, lada sulah, majerin secoet, sedapnya selet kat roti. Oke, aku dah membayangkan kesedapannya.
Jadi aku akan menutuplah entri kali ini, kerana aku malas nak panjangkan cerita pasal telur ni.

Jaga diri baik-baik korang.
Maaf kalau ada silap salah dalam penulisan yang terkadang-kadang melebih-lebih ya..

Jaga iman, jaga solat.
Assamualaikum w.b.t.

Norzayani binti Norhamshah
19 Mei 2014 / 19 Rejab 1435 H

~hurm tak sabarnya hendak berpuasa di bulan RAMADHAN... :) :) :)

2 comments:

  1. Betul dah lama tak dapat telo rebus bile gi kenduri tawen. Paling sadis balik bukak nengok gudisnya gula-gula 5 bijik gigit sampai terlekat dlm lubang gigi pastu sakit agaga... Jemput Singgah: Tips:Creampuff aka Choux Pastry

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe,tahu takpe.
      sekarang ni selalu dapat gegula atau bahulu...
      loll, awat la makan byk sgt gegula? nanti semut suka sebab manis...hehee... :D

      ouh baik2..~ ^-^

      Delete