Thursday, June 26, 2014

'Kenduri Doa Selamat' Sambut Ramadhan.

Bismillah.

Assalamualaikum.

Hai.

Sekejap je dah hari khamis kan. Bestnya. Yeay dah nak puasa. Tak sabar dah ni. =]

Memandangkan bulan ramadhan dah hampir sampai, mesti ramai di antara kita-kita yang buat 'kenduri doa selamat' bersempena menyambut kedatangan bulan mulia ini kan.

Samalah dengan kami kat 'hopis' ni.
Hehe. Ada buat makan-makan sikit hari ni.
Biasa 'pot luck' lah mudah kan.

"Hang bawak sikit, aku bawak sikit, awak bawak sikit, saya bawak sikit."

Sikit-sikit lama-lama jadi 'bukit'. Hee bukit sangat. Lama-lama jadi banyak lah kan.

Takpe kalau makanan tak banyak pun, yang penting dapat mengeratkan ukhuwah sesama rakan kerja.
Cewah Yani, ayat sentiasa nak poyo!

Oke, dah tak nak menceceh banyak-banyak.
Meh nah, saya belanja sikit gambar untuk tatapan kawan-kawan saya semua ni.

Sila-sila, Bismillah.

Pekerja berdedikasi ni. ;)

Kak Syida & Kak Dila

Kek 'sekelat' (Kak Lia bawak)

Nah menu. Macam-macam ada.

Heee lai lai 6 kotak sepohengget!

Ni saya bawak. Haha. Tak tahu nak bawak apa. (Ngeee Yani, mengaku je lah kau tak pandai masak!)

Bubur kacang ijo. (Oke, Ain, sedap, awak dah boleh kawen~)

Kak Sri punya hasil tangan. Sedap k!

Kak Fida dengan vitagen nya. Hehee

Kak Lia dah lapar sangat ni.

Oke, Selamat Menyambut Ramadhan. =]

Kak Ani bawak. Makarona makaroni goreng goreng. =)

Ok, kak Zila ni kata tadi tak suka amik gambau, tapi maintain senyum. Haha.

Smile kak Lia, smile. :)

Last, kak Sri bersama vitagennya. :)

*** Tak semua orang yang saya dapat snap gambar. Mak ndak belum sampai time ni. Kak Shikin dengan Kak Ani jaga kaunter kat atas. Then saya dengan kawan-kawan busy sikit hari ni. Dengan buat SKT lah, dengan buat report lagi, handle pengadu tersayang lagi. Heee. Kami lagilah tak sempat nak bergambar. Hehe.

Iklan sikit ~ Ahaa, btw buat orang Selangor and KL, akan ada gangguan bekalan air, tekanan air rendah gitu la. Jadi guna air secara berhemah k. Takmo bazir-bazir. Untuk maklumat lanjut boleh tengok web Syabas .


Oke kesimpulannya,
Marilah kita mengharapkan supaya kedatangan Ramadhan kali ini akan menjadi lebih bermakna dari tahun-tahun sebelum ini.
Semoga kita akan berusaha untuk mencapai target ibadah kita dalam bulan Ramadhan nanti.

Nasihat saya, kalau boleh buat 'checklist', supaya dapat memudahkan urusan ibadah kita nanti.
Apa pun, kita merancang, Allah juga merancang, dan rancangan Allah itulah yang terbaik. Kita usaha dan doa supaya Allah rezekikan kita untuk mendapat pointer yang tinggi dalam Exam Ramadhan tahun ni.
Target biar 4flat tau! Hehe.
 Kata nak report card cantik, nak slip keputusan exam yang cantik, jadi usaha lebih sikit tau.

Terima kasih sudi baca entry ni.
Jaga iman, jaga solat.
May Allah bless us.

Sekian, wassalam.

Love,
Norzayani binti Norhamshah
28 Syaaban 1435 H

No comments:

Post a Comment